DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

Van Haberleri 7.08.2025 14:55:00 0
DEM Parti
Tarih: 07.08.2025 14:55 Güncelleme: 08.08.2025 00:43

Van’da eylemlerini "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla sürdüren aileler, bu süreçte slogan atmamayı tercih ederken, DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde çalınan müziğe tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin Van’da başlattığı evlat nöbeti 107’nci haftasına girdi. Çocukları farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 35 aile, ellerinde Türk bayraklarıyla DEM Parti Van İl Başkanlığı binasına yürüyerek burada basın açıklamasında bulundu.

Daha önceki eylemlerde sık sık slogan atan aileler, "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla son 3 haftadır sessiz eylem yapıyor. Ancak eylemler sırasında daha önce sloganları bastırmak için müzik yayını yapan DEM Parti’nin bu uygulamaya devam etmesi ailelerin tepkisini çekti. Aileler, "Biz slogan atmıyoruz, siz de müzik çalmayın. Neden müzik açıyorsunuz? Biz buraya halay çekmeye gelmedik. Sessiz eylem yapıyoruz, siz de buna saygı gösterin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Eyleme katılan annelerden Nazlı Sancar, aileler olarak terörsüz bir Türkiye istediklerini belirtti. Sancar, "Zaten artık anneler ağlamasın, artık anneler gözyaşı dökmesin diyoruz. Yeter artık. Bu ülkeye şehit gelmesin. Askerlerimiz, polislerimiz, uzman çavuşlarımız artık ölmesin. Küçücük çocuklar dağlarda ölmesin. Artık bunu istiyoruz. Biz herkes için barış, huzur ve Türkiye istiyoruz. 7 yıldır bu kapıdayız, sadece evlat mücadelemizi veriyoruz. Biz burada sadece evlatlarımızı istiyoruz. DEM Parti’den hiçbir şey talep etmedik. Sadece hakkımız olan, canımızdan parça evlatlarımızı istedik ve son nefesimize kadar da buradayız. Evlatlarımız gelene kadar bütün anne ve babalar olarak bu kapıdan kalkmayacağız" dedi.

Dağdaki çocuklara da seslenen Sancar, "Gelin artık annelerinizin, babalarınızın kucağına dönün. Anneler, babalar artık ağlamasın. Terörsüz bir Türkiye oldu Allah’ın izniyle. Dağlarda ne yapacaksınız? Neden orada öleceksiniz? Kaldığınız yerden hayatınıza devam edin" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ