DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

Van Haberleri 7.08.2025 14:55:00 0
DEM Parti
Tarih: 07.08.2025 14:55 Güncelleme: 08.08.2025 00:43

Van’da eylemlerini "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla sürdüren aileler, bu süreçte slogan atmamayı tercih ederken, DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde çalınan müziğe tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin Van’da başlattığı evlat nöbeti 107’nci haftasına girdi. Çocukları farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 35 aile, ellerinde Türk bayraklarıyla DEM Parti Van İl Başkanlığı binasına yürüyerek burada basın açıklamasında bulundu.

Daha önceki eylemlerde sık sık slogan atan aileler, "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla son 3 haftadır sessiz eylem yapıyor. Ancak eylemler sırasında daha önce sloganları bastırmak için müzik yayını yapan DEM Parti’nin bu uygulamaya devam etmesi ailelerin tepkisini çekti. Aileler, "Biz slogan atmıyoruz, siz de müzik çalmayın. Neden müzik açıyorsunuz? Biz buraya halay çekmeye gelmedik. Sessiz eylem yapıyoruz, siz de buna saygı gösterin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Eyleme katılan annelerden Nazlı Sancar, aileler olarak terörsüz bir Türkiye istediklerini belirtti. Sancar, "Zaten artık anneler ağlamasın, artık anneler gözyaşı dökmesin diyoruz. Yeter artık. Bu ülkeye şehit gelmesin. Askerlerimiz, polislerimiz, uzman çavuşlarımız artık ölmesin. Küçücük çocuklar dağlarda ölmesin. Artık bunu istiyoruz. Biz herkes için barış, huzur ve Türkiye istiyoruz. 7 yıldır bu kapıdayız, sadece evlat mücadelemizi veriyoruz. Biz burada sadece evlatlarımızı istiyoruz. DEM Parti’den hiçbir şey talep etmedik. Sadece hakkımız olan, canımızdan parça evlatlarımızı istedik ve son nefesimize kadar da buradayız. Evlatlarımız gelene kadar bütün anne ve babalar olarak bu kapıdan kalkmayacağız" dedi.

Dağdaki çocuklara da seslenen Sancar, "Gelin artık annelerinizin, babalarınızın kucağına dönün. Anneler, babalar artık ağlamasın. Terörsüz bir Türkiye oldu Allah’ın izniyle. Dağlarda ne yapacaksınız? Neden orada öleceksiniz? Kaldığınız yerden hayatınıza devam edin" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ