DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

DEM Parti'den Evlatlarını İsteyen Vanlı Anneler, Terörsüz Türkiye İstiyor

Van Haberleri 7.08.2025 14:55:00 0
DEM Parti
Tarih: 07.08.2025 14:55 Güncelleme: 08.08.2025 00:43

Van’da eylemlerini "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla sürdüren aileler, bu süreçte slogan atmamayı tercih ederken, DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde çalınan müziğe tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin Van’da başlattığı evlat nöbeti 107’nci haftasına girdi. Çocukları farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 35 aile, ellerinde Türk bayraklarıyla DEM Parti Van İl Başkanlığı binasına yürüyerek burada basın açıklamasında bulundu.

Daha önceki eylemlerde sık sık slogan atan aileler, "Terörsüz Türkiye" çağrısıyla son 3 haftadır sessiz eylem yapıyor. Ancak eylemler sırasında daha önce sloganları bastırmak için müzik yayını yapan DEM Parti’nin bu uygulamaya devam etmesi ailelerin tepkisini çekti. Aileler, "Biz slogan atmıyoruz, siz de müzik çalmayın. Neden müzik açıyorsunuz? Biz buraya halay çekmeye gelmedik. Sessiz eylem yapıyoruz, siz de buna saygı gösterin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Eyleme katılan annelerden Nazlı Sancar, aileler olarak terörsüz bir Türkiye istediklerini belirtti. Sancar, "Zaten artık anneler ağlamasın, artık anneler gözyaşı dökmesin diyoruz. Yeter artık. Bu ülkeye şehit gelmesin. Askerlerimiz, polislerimiz, uzman çavuşlarımız artık ölmesin. Küçücük çocuklar dağlarda ölmesin. Artık bunu istiyoruz. Biz herkes için barış, huzur ve Türkiye istiyoruz. 7 yıldır bu kapıdayız, sadece evlat mücadelemizi veriyoruz. Biz burada sadece evlatlarımızı istiyoruz. DEM Parti’den hiçbir şey talep etmedik. Sadece hakkımız olan, canımızdan parça evlatlarımızı istedik ve son nefesimize kadar da buradayız. Evlatlarımız gelene kadar bütün anne ve babalar olarak bu kapıdan kalkmayacağız" dedi.

Dağdaki çocuklara da seslenen Sancar, "Gelin artık annelerinizin, babalarınızın kucağına dönün. Anneler, babalar artık ağlamasın. Terörsüz bir Türkiye oldu Allah’ın izniyle. Dağlarda ne yapacaksınız? Neden orada öleceksiniz? Kaldığınız yerden hayatınıza devam edin" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ