Tarih: 29.07.2024 20:36

DEM Parti Van İl Binasından Yapılmak İstenen Provokasyon Teşebbüsü Engellendi

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'da provokasyon yaparak halkı sokağa dökmek isteyen PKK sevicilere dikkat!

“GÖZALTILAR VAR OLAYLAR DEVAM EDİYOR” ŞEKLİNDEKİ YALAN HABERLERLE KIŞKIRTICILIK YAPANLARA DİKKAT!

DEM Parti İl Binası'na operasyon yapılmamasına ve hiç bir gözaltı yaşanmamasına rağmen, “Operasyon yapıldı, çok sayıda gözaltı var, olaylar devam ediyor” şeklinde yalan haber yapan yayın organları, halkı kışkırtmak ve sokağa dökmek için provokasyon yapmak istiyor. 

TERÖR SEVİCİLERİN YALANLARI ORTAYA ÇIKTI

Terör örgütü PKK'nın ekmeğine yağ sürmek isteyen provokatörlerin yalanı ortaya çıktı.

Van'da, PKK terör örgütüne sempati duyan ve örgüt marşları eşliğinde halay çeken kişiler, Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce gözaltına alınmıştı. Bu olaylar ışığında, ilgili makamlar bölgede güvenlik tedbirlerini artırmıştı.

BUGÜN DEM PARTİ İL BİNASINDA NE YAPILMAK İSTENDİ?

Bugün akşam saatlerinde DEM Parti İl binasında toplanan aralarında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dİlekçi'nin de bulunduğu grup, daha önce yapılan gözaltıları protesto etmek üzere izinsiz bir basın açıklaması yapmak istedi. İzinsiz yapılmak istenen basın açıklamasına güvenlik güçleri müsade etmedi. 

 

YASA DIŞI MARŞ SÖYLEYİP SLOGANLAR ATARAK TAŞKINLIK YAPMAK İSTEDİLER!

İstediği gibi ortalığı karıştıramayan grup bu kez polisi tahrik ederek gözaltıların yaşanmasını ve arbede yaşanmasını istedi. DEM Parti bahçesindeki grup, örgüt marşı söyleyerek halay çekmeye başladı. Terör örgütü marşı eşliğinde halay çekerken de “biji serok apo” şeklinde illegal sloganlar atarak örgüt propagandası yapan grup taşkınlık yapmak ve kamu düzenini bozmak istedi.

POLİS TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPILMAMASI İÇİN UYARDI!

Polis, atılan sloganların ve söylenen marşın yasa dışı olduğunu, PKK terör örgütü marşının söylenmemesi ve örgüt propagandası yapılmaması için grubu uyardı. Aksi takdirde illegal durumun devam etmesine müsade edilmeyeceği uyarısında bulundu. 

POLİSİ TAHRİK ETMEK İSTEYENLER AMACINA ULAŞAMADI

Polisi tahrik edip gözaltıların yaşanmasını isteyen grup arbede çıkarmak istedi. Polis sağ duyulu ve profesyonel tutum sergileyerek herhangi bir olayın yaşanmasının önüne geçti. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından ortam sakinleşti, hiç bir olay çıkmadı ve polis tarafından herhangi bir gözaltı yapılmadı.

Yapılan provakosyanları önleyen ve terör örgütü PKK propogandası yapılmasına izin vermeyen Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin huzur ve güvenliği için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —