DEM Parti Liderlerinden CHP'ye Önemli Ziyaret: Kayyum Tartışmalarını Gündeme Taşıdılar

İmralı'ya gidip PKK terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan DEM Parti, CHP'yi ziyaret etti.

Politika 29.11.2024 23:17:00 0
DEM Parti Liderlerinden CHP
Tarih: 29.11.2024 23:20 Güncelleme: 29.11.2024 23:17

CHP VE DEM PARTİ'DEN ORTAK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Ziyaret, nabzı tutan bir buluşma olarak siyasi kulislerde ele alındı. 

CHP GENEL MERKEZİNDE SAMİMİ KARŞILAMA

DEM Parti'nin iki eş başkanı Bakırhan ve Hatimoğulları, ziyaret için CHP Genel Merkezi'ne geldiklerinde Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlemeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından CHP lideri Özel ile bir araya gelen misafirler, çekilen fotoğrafların sonra toplantı salonuna geçti.

KAPSAMLI İSTİŞARELER VE BASIN AÇIKLAMASI

Toplantıya CHP'nin önde gelen isimleri de eşlik etti. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Aytekin ile Gökçe Gökçen, Özel'in yanında yer aldı. Yaklaşık iki saat süren görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki partinin liderleri önemli açıklamalarda bulundu.

DEMOKRASİ VE YEREL YÖNETİMLER GÜNDEMDE

Toplantının gündemine yerel demokrasi ve kayyum atamaları damgasını vurdu. Bakırhan, yaptığı konuşmada, kayyum atamalarının Türkiye'nin yönetim rejimini belirleyen temel meselelerden biri haline geldiğini ve sadece DEM Parti'nin değil, tüm Türkiye'nin konusu olduğunu vurguladı.

CHP LİDERİNDEN KAYYUM YORUMU VE MHP'YE ÖVGÜ

Özgür Özel de, kayyum atamalarına dikkat çekerek, bu uygulamanın AKP'nin kendi seçmenleri nezdinde bile rahatsızlık yarattığını belirtti. Ayrıca, MHP'li Feti Yıldız'ın kayyumlarla ilgili olumlu yorumunu takdirle karşıladığını dile getirdi ve tüm partilerden kayyum uygulamasına karşı çıkan bir yasal düzenlemenin desteklenmesini beklediklerini ifade etti.

İki parti arasındaki bu buluşma ile Türkiye gündemine yerel yönetimler ve demokrasi meseleleri damga vurdu. Toplantının detayları ve geleceğe yönelik ortak harekat planları üzerinde ise kamuoyunun gözü kulağı bulunmaktadır.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ