Dehşet anını anlattı: "Birbirimize sarıldık, salavat ve şehadet getirdik"

Dehşet anını anlattı: "Birbirimize sarıldık, salavat ve şehadet getirdik"

Asayiş 22.02.2023 10:14:56 0
Dehşet anını anlattı:
Tarih: 22.02.2023 10:14 Güncelleme: 22.02.2023 10:14
Depreme Gaziantep’teki evinde ailesi ile birlikte yakalanan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, yaşadığı dehşeti anlattı. Ailesinin ve kendisinin büyük korku yaşadıklarını anlatan Yüksel, "2 dakika içerisinde insanın hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Dua ettik, bir odada toplandık. Birbirimize sarıldık, salavat ve kelime-i şehadet getirdik, depremin bitmesini bekledik" dedi.
Gaziantep’te yaşayan Milletvekili Yüksel, sabah Kahramanmaraş Pazarcık depremi ile uyandıklarını ve deprem anında büyük bir korku yaşadıklarını kaydetti. Depremin yaşandığı 2 dakikanın geçmek bilmediğini anlatan Yüksel, "Gerçekten çok büyük felaketi yaşadık. Deprem anında ailemizle evimizdeydik. Bizzat ailece yaşadık. 2 dakikaya yakın sürdü. Çok büyük sarsıntıydı. Deprem anının tarifi çok zor. O an insan birçok şeyi düşünüyor. Baktığınız zaman 2 dakika olağan zamanda çok kısa bir süredir. Ama o 2 dakika içerisinde insanın hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Dua ettik, bir odada toplandık. Birbirimize sarıldık, salavat, kelime-i şehadet getirdik ve depremin bitmesini bekledik. Orada biliyorsunuz ki Allah’a emanetsiniz. Rabbim neyi takdir etmişse onu yaşayacaksınız, biz de ona teslim olmuştuk. Çok şükür canımız sağ, kurtulduk. Ama gerçekten tarif edilemez bir andı 2 dakikalık süreç. Allah bir daha yaşatmasın. Deprem sona erince de can havliyle sokağa indik" dedi.

Hemen İslahiye’ye doğru yola çıktı
Sallantı durduktan sonra şehrin yönetici ve diğer milletvekilleri ile irtibata geçtiğini anlatan Milletvekili Müslüm Yüksel, hemen ardından İslahiye’ye hareket ettiğini kaydetti. Yüksel, "Valimizle, milletvekillerimizle irtibata geçerek, durumu öğrenmeye çalıştık. Deprem anından sonra Gaziantep merkezde herkes sokaklardaydı. Merkezde çok şükür ciddi bir olayın olmadığını öğrendik. Bizim ağırlıklı olarak İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yıkım olduğunu öğrendik. Hemen yola çıktık, İslahiye’ye gitmek istedik" diye konuştu.

"Otoban çökmüş, alternatif yolda trafik yoğundu"
Yüksel, depremin hemen ardından yola çıkmalarına rağmen saatler sonra İslahiye’ye ulaşabildiklerini ifade ederek, "Tabi otoban çökmüştü, otobanı kullanamadık. İslahiye’ye yetiştik, Eski yolu, Sakçagözü yolunu kullanmak istedik. Tek açık yol o olduğu için. Orada da inanılmaz bir trafik vardı. Ambulanslar, yardım araçları yetişmeye çalışıyordu. Daha depremin ilk anından itibaren, yoldaydılar. Ambulanslarımız, arama kurtarma ekiplerimiz, tüm kurumlar haber alır almaz Nurdağı, İslahiye bölgemize yetişmeye çalıştılar. Sakçagözü yolundan gitmeye gayret gösterdik. Yol kenarında yola kayalar düşmüştü. Kayaların etrafından gitmeye çalıştık. Çok şükür. İslahiye’ye yetiştik" şeklinde konuştu.
İslahiye’ye giderken çok acı tablolarla karşılaştıklarını anlatan Milletvekili Yüksel, "Öyle bir felaketi, 10 ili, 70’den fazla ilçemizi etkiledi. Dünya tarihinde belki de bu boyutta, bu ölçüde çok az felaket yaşanmıştır. Depremden ziyade kıyamet gibi bir tablo vardı karşımızda. Çok büyük acılar var, birçok tanıdığımız, birçok yakınımız vefat etti. 40 binin üzerinde vatandaşımızın vefat ettiği tahmin ediliyor. İslahiye’de bin 341 vatandaşımız şehit oldu, hayatlarını kaybettiler. Büyük bir yıkım yaşadılar, bu yıkıma rağmen insan metanetini koruyor. O kadar çok hikaye var ki, o kadar çok acı var ki. Ailelerin parçalanması, annesiz, babasız kalan çocuklar, evlatsız kalan anneler var. Çok büyük fedakarlıklar var, kamu görevlileri, gönüllüler, herkes el birliğiyle elinden geleni yapıyor. Çok şükür devletimiz deprem anından itibaren harekete geçti" ifadelerine yer verdi.

"İslahiye toparlanmaya başladı"
İslahiye Koordinasyon Merkezi’nde görev alan Yüksel, depremden sonra hem devletin hem de vatandaşların seferber olduğunu, devlet ve millet el ele toparlanma sürecinin başladığını ifade etti. Yüksel, "Tüm herkes seferber oldu. Otobanı kullanamadık. İlk günden itibaren İslahiye’nin koordinasyonunda görevliyim. İki haftadır İslahiye’deyiz. Devletimiz, milletimiz burada, el ele elinden geleni yapıyor. İslahiye genelinde durum günden güne toparlanıyor. Çadırlar dağıtıldı. Konteyner kentler inşa ediliyor. Çadır ihtiyacı giderildi. Gıda ihtiyacı karşılandı. Şu anda gıda sorunu yok. Artık toparlanma sürecine girdik. Bir sene içerisinde hayat tamamen normale dönecek. Yaralarımızı sarmış olacağız. Birlik ve beraberliğe en çok olan bir dönemi yaşıyoruz. Herkes imkanı ölçüsünde yaraya merhem olmak istedi. Depremzedelere yardım ellerini uzattılar. Bu milletin ferdi olmaktan guru duyuyoruz" diye konuştu.
İslahiye’de bin 341 kişinin vefat ettiğini belirten Milletvekili Yüksel, "Depremde 40 binin üzerinde vatandaşımızın vefat ettiği tahmin ediliyor. İslahiye’de bin 341 vatandaşımız şehit oldu, hayatlarını kaybettiler. Büyük bir yıkım yaşadılar, bu yıkıma rağmen insan metanetini koruyor. Herkes el birliğiyle elinden geleni yapıyor. Bu şekilde hızlıca toparlanma oldu. İnşallah en kısa sürede normal hayatımızı, 10 ilimizde 70’i aşan ilçemizde hayatı deprem öncesi döneme getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ