Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylık Hayali Suya Düştü: DEVA'dan Red!

Davutoğlu'nun talebi Deva ve Gelecek Parti birleşmesini olumsuz etkiledi.

Politika 17.09.2024 19:26:00 0
Davutoğlu
Tarih: 17.09.2024 19:34

Siyasi kulislerdeki son haberlere göre, DEVA ve Gelecek Partisi'nin beklenen birleşme süreci olumsuz bir döneme girdi. Ahmet Davutoğlu'nun, birleşme sürecinde cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilme isteği, iki parti arasındaki görüşmeleri tıkanma noktasına getirdi.

KÜÇÜK PARTİLERDE BİRLEŞME RÜZGARI

Ankara kulislerinde, iktidar ve ana muhalefet parti arasındaki tartışmalardan farklı bir gündem maddesi konuşuluyor: küçük partilerin potansiyel birleşme ihtimali. Geçtiğimiz 2023 genel seçimlerinde, CHP'nin değişen politika rüzgarlarıyla Meclis'e girmeyi başaran DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri, yeni bir politik rotaya doğru ilerliyor.

DEVA VE GELECEK'İN BİRLEŞME ARAYIŞI

DEVA ve Gelecek Partisi arasında birleşme müzakereleri bir süredir devam ediyor. Ancak kulis bilgilerine göre, Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilme talebi, DEVA tarafından kabul edilmedi. Bu talebin, birleşme görüşmelerine engel olduğu söyleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN ADAYLIK ISRARI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, birleşmenin bir parçası olarak kendisinin Cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesini istedi ve bu fikrini DEVA Partisi ile paylaştı. Ancak, DEVA Partisi'nin "Henüz erken" yaklaşımı nedeniyle talep karşılık bulmadı. Önerilen alternatif çözüm tekliflerinden herhangi birinde de anlaşma sağlanamadı.

SADECE GRUP KURMA NİYETİ VAR MI?

Halk TV'deki bir programda DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın sözleri de dikkat çekti. Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme ihtimallerine işaret etti ve Türkiye'de birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Ancak, bu açıklamalara rağmen birleşme sürecinin tıkandığı görünüyor.

Tüm bu gelişmeler, üçüncü yol olarak kendilerini konumlandıran bu partilerin gelecekteki politik yörüngesini nasıl etkileyeceği sorusunu gündeme getiriyor. Özellikle Saadet ve Demokrat Parti'nin rolünün ne olacağı ve süreçteki konumlarının ne şekilde belirleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem