Davutoğlu Sürprizi: Gelecek'ten AK Parti'ye Dönüş Yolu!

Davutoğlu ve ekibinin AK Parti'ye dönüş iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Politika 12.08.2024 05:00:00 0
Davutoğlu Sürprizi: Gelecek
Tarih: 12.08.2024 05:11

GELECEK PARTİSİ'NDEN AK PARTİ'YE Mİ TRANSFER?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tüm kadrosuyla Ak Parti'ye katılacağına dair iddialar sosyal medyanın gündemine düştü. Medya Muhtarı olarak bilinen sosyal medya hesabı tarafından gündeme getirilen bu iddia siyasi kulislerde heyecan yarattı.

ANKARA MİLLETVEKİLİ YAMALI'DAN İTİDALİ YAKLAŞIM

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, Ak Parti ile süren diyaloglar hakkında açıklamalarda bulunarak, görüşmelerin devam ettiğinin sinyalini verdi. Siyasi çevrelerde, Davutoğlu ve ekibinin Ak Parti'ye olası dönüşü üzerine geniş çaplı spekülasyonlar yapılıyor.

TEMURCİ'NİN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ KAPILARI ARALADI MI?

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci'nin partisine dönüş yapabileceği tartışmaları alevlendi. Davutoğlu'nun geçmişte Erdoğan'la olan ilişkisine de değinmesi, bu iddiaları daha da güçlendiren bir unsur oldu.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN GERİ DÖNÜŞÜ AK PARTİ İÇİN NE ANLAM TAŞIR?

Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi'nin geçmiş genel seçimlerde aldığı oy sayısının yaklaşık 50 bin civarında olduğu belirtiliyor. Bu durum, olası bir birleşmenin AK Parti'ye katkı sağlayıp sağlamayacağı konusundaki tartışmaları da beraberinde getiriyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER KARIŞIK

Medya Muhtarı'nın iddiasının altında biriken yorumlar, Durumu'nun kesin dönüşüne karşı genel bir soğukluk olduğunu gösteriyor. Birçok kullanıcı, Gelecek Partisi'nin Ak Parti içine girmesinin parti imajına zarar vereceğini ifade ediyor. Ancak, bu birleşmenin resmi bir karşılığı ya da partiler nezdinde bir onayı şimdilik bulunmuyor.

Kaynak: Yeni Akit