Darende’de yeni çarşı projesinde temel kazı çalışmaları başladı

Darende’de yeni çarşı projesinde temel kazı çalışmaları başladı

Genel 23.06.2025 15:44:36 0
Darende’de yeni çarşı projesinde temel kazı çalışmaları başladı
Tarih: 23.06.2025 15:44 Güncelleme: 23.06.2025 15:44
Malatya’nın Darende ilçesi Hacıderviş Mahallesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen yeni çarşı projesinde temel kazı çalışmaları başladı.
Darende’de uzun süredir beklenen çarşı ve kapalı otopark projesi kapsamında 251 dükkân ve 400 araçlık kapalı otopark inşa edilecek. Projede ayrıca 300 metrekarelik konferans salonu, kafeteryalar ve lokantalar da yer alacak.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, temel kazı alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Bozkurt, projenin Darende için tarihi bir adım olduğunu belirterek, "Çarşı merkezimiz uzun uğraşlar sonucu bu noktaya geldi. Bakanlığımızın çarşıyı rezerv alan ilan etmesiyle süreç hızlandı. Yıkımlar tamamlandı, temel kazı başladı. Zemin balçık olduğu için 1200 ile 2000 arası fore kazık çakılacak ve 20 metre derinliğe inilerek sağlam zemin üzerine inşa edilecek. İnşallah bir yıl içinde teslim edilecek" dedi.
Başkan Bozkurt, projeye katkı sunan bakanlıklara, önceki dönem belediye başkanlarına ve esnafa teşekkür ederek, "Zorlu bir süreçten geçeceğiz ama sonunda modern, estetik ve kullanışlı bir çarşıya kavuşacağız. Türkiye’de denenmemiş teknolojilerle en kaliteli yapıları Darende’mize kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Projeyi üstlenen firma adına açıklama yapan şantiye sorumlusu Hayrettin Kocatürk ise, temel kazısından çıkan su nedeniyle öncelikle fore kazık işlemi yapılacağını ve ardından temel atma sürecine geçileceğini söyledi.
Toplam 251 dükkânın yer alacağı projede, 195 iş yeri zemin katta, 56 iş yeri ise üst katta inşa edilecek. Yaklaşık 8 bin 8 metrekarelik alana sahip yeni çarşı, Darende’de ticari hayata önemli katkı sağlaması beklenen projeler arasında yer alıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ