DAKAF Fuarı yarın Van'da kapılarını açıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van YYÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) yarın kapılarını açacak.

Van Haberleri 2.01.2024 11:35:00 0
DAKAF Fuarı yarın Van
Tarih: 02.01.2024 11:39 Güncelleme: 02.01.2024 16:43

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van YYÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) yarın kapılarını açacak. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversitelerinin katılımıyla toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan bu organizasyonun büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde 3-4 Ocak tarihleri arasında Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) düzenlenecek.

Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuar kapsamında üniversite öğrencileri ve mezunların iş imkanlarıyla ilgili yeni fikirler ve bilgiler edinmesi sağlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde 'Yetenek Her Yerde' sloganıyla 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'23) 3-4 Ocak tarihlerinde bölgede yer alan 6 üniversitenin işbirliği ile Van YYÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

3-4 Ocak 2024 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuarda eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile görüşmeler, firmaların stant açması, işverenlerin mülakatlar yapması gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'yla (DAKAF'23), bölge üniversitelerinin öğrencileri ve geleceğin teminatı olan gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşları ile STK'ların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Fuarın katılımcısı olacak sektör temsilcileri arasında karşılıklı etkileşimin sağlanması, katılımcıların gençler arasındaki tanınırlığı, imajının güçlendirilmesi ve katılımcı her bir aktörün faydalanabileceği bir kariyer etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye'nin dinamik ve yetenekli genç nüfusu için her zaman daha iyisini hedefleyen Cumhurbaşkanlığı, 'Yetenek Her Yerde' temasıyla 2019 yılında Bölgesel Kariyer Fuarları'nı hayata geçirdi. Bu fuarlar, ülkenin dört bir yanındaki gençlerin kariyer planlarını sağlam temellere dayandırmalarını desteklemek amacıyla tasarlanırken, fuarda, üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile meslek odaları arasında köprüler kurarak, gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunuluyor.

Bu bağlamda, 11 farklı bölgede düzenlenen kariyer fuarlarının bir diğer önemli durağı olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversiteleri'nin de katılımıyla zenginleşen bu organizasyon, 03-04 Ocak 2024 tarihlerinde Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri adına birçok workshop, seminer ve etkinliğin yanı sıra sektörel tanıtımlar ve iş görüşmeleri de bu fuar kapsamında düzenlenecek.

Fuar kapsamında üniversiteli gençler için bölgesel fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırarak istihdam konusunda onlara yardımcı olabilmek, işverenler ile üniversitelerin ilişkilerinin güçlenebilmesine katkı sağlanması, üniversitelerin nitelikli öğrenci ve mezunlarının kamu kurumları ve diğer alanlara kazandırılmasının sağlanması, benzer coğrafyadan insanları bir araya getirerek, katılımcılar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olunması, KOBİ'lerin yetenek kazanımını arttırmak adına farkındalıklarını geliştirilmesi, bölgesel üniversiteler arasında iş birliğini geliştirilmesi, ülkede ve özellikle bölgede nitelikli iş gücü istihdamına katkı sağlanması hedefleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversitelerinin katılımıyla toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan bu organizasyona, kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ve mezunlar, staj ve iş imkânı arayan öğrenciler ve gençler, iş gören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşları katılım sağlayacak.

Öte yandan kurulan atölyelerde bilgilendirme çalışmaları yapılırken, fuar kapsamında yarışmalar ve farklı aktiviteler düzenlenecek.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: DAKAF Fuarı yarın ' kapılarını açıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ