DAİMFED Başkanı Esen, basın mensupları ile bir araya geldi

DAİMFED Başkanı Esen, basın mensupları ile bir araya geldi

Genel 24.05.2024 13:50:28 0
DAİMFED Başkanı Esen, basın mensupları ile bir araya geldi
Tarih: 24.05.2024 13:50 Güncelleme: 24.05.2024 13:50
Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde kurulan DAİMFED Malatya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
6 Şubat depremlerinde Malatya’nın büyük yıkım yaşadığını ifade eden dernek başkanı Kadircan Esen, Malatya’da belirsizlik yaşandığını dile getirerek, “Buna çözüm ve fikir üretmek adına bu platformu oluşturduk. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu bağlı bir platformuz. Buradaki amacımız şehrin gelişimine katkıda bulunmak ve şehrin dizaynına farklı fikirler vermek. Bu kapsamda da bütün inşaat gruplarını kapsayan bir oluşumu hayata geçirdik. 27 kişilik yönetim kurulunda 2 akademisyen, 2 hukukçu, 1 şehir plancısı, 1 jeoloji mühendisi, 1 makine mühendisi, 3 mimar, 10 inşaat mühendisi ve 7 müteahhit bulunuyor” ifadelerine yer verdi.
Malatya’da deprem sonrasında yeniden dizaynda en iyi felsefe ve teorileri üretmek için gayret göstereceklerini ifade eden Esen, “Malatya’da depremin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen çok malum olan sıkıntılarımız var. Rezerv alanla başlayan yerinde dönüşümle devam eden, güçlendirme ve konteyner sıkıntıları sürüyor. Biz bunları bilim ve hukuk çerçevesinde yapacağımız çalışmalarla çözüm önerilerini gerekli kurumlara ileteceğiz. Bütüncül çalışmalar yaparak, toplumun sıkıntılarını dile getirmek istiyoruz. Yerinde dönüşümde tıkanan bir süreç var. Hukuki ve teknik sorunlarla alakalı çalışmalar yapacağız. Kamu ihalelerinde verilen belirsizlikler, fiyat artışları, devam edemeyecek iş grupları var, bunlarla alakalı çalışmalar yapmak istiyoruz. Şehrin yeniden imarında yaşanabilecek sıkıntı ve belirsizlikler var, bunlara fikirler üretmek istiyoruz. Güçlendirme çalışmalarındaki prosedür ve uygulamadaki sıkıntıları raporlayıp gerekli yerlere ileteceğiz. Hasar tespit çalışmalarında az hasarlı ya da hasarsız raporu verilen ancak bizim gördüğümüz yaşanılması çok zor olan, tamamen statik performansı kurtarmayan binalarımız var, bunların raporlandırılması için teknik çalışmalar yapacağız. Şehrimizde AFAD üzerinden hak sahiplikleri konusunda belirsizlikler var, bu konularla ilgili görüşmeler yapacağız. Üniversitelerle iş birliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İnşaat mühendislerinin hiçbir zaman hasar tespiti ile ilgili eğitim almadığına da dikkat çeken Başkan Esen, “Bizim lisans eğitimimizde ‘hasar tespiti’ diye bir şey yok. Ne yazık ki hasar tespiti noktalarında tamamen sahaya genç ve tecrübesiz arkadaşlarımız alınarak, belirli çalışmalar yaptılar. Bunun acısını hepimiz yaşadık. Sağlam olan binalar yıkıldı. Sağlam olmayıp şu an oturulan binalar var. Hasar tespitiyle alakalı üniversiteler ya da belirli kurumlarda derslere eklenmesiyle alakalı çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Depremden sonra plansız olarak yerleştirilen konteyner iş yerleri ile alakalı çalışmalar yapılması gerektiğini de ifade eden Esen, rezerv alanlarla birlikte her türlü krizin önüne geçecek çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.
Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri de basına tanıtılırken, program soru cevap ile son buldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ