DAİB “The Big 5 İnşaat Fuarı” ve “Middle East Doğal Taş” Fuarında

DAİB “The Big 5 İnşaat Fuarı” ve “Middle East Doğal Taş” Fuarında

Genel 9.12.2022 15:45:17 0
DAİB “The Big 5 İnşaat Fuarı” ve “Middle East Doğal Taş” Fuarında
Tarih: 09.12.2022 15:45 Güncelleme: 09.12.2022 15:45
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Doğal Taş-Mermer sektörü ve Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat kapasitelerini ve sürdürülebilir ihracat artışı sağlamak amacıyla 5-8 Aralık 2022 tarihleri arasında Dubai’de eş zamanlı olarak düzenlenen The Big 5 İnşaat Fuarı’ ve Middle East Doğaltaş fuarına katılım gerçekleştirdi.
Ticaret Bakanlığımız desteği ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) organizasyonunda gerçekleştirilen sektörel ticaret heyetine 25 ihracatçı firma katılım sağladı. DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada ticari hareketliliğinin yoğun olduğu fuarlar süresince önemli diyaloglar geliştirdiklerini belirtti. BAE’nin (Birleşik Arap Emirlikleri) Türkiye Yapı Malzemeleri-İnşaat-Doğaltaş sektörü ihracatında önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Ethem Tanrıver, Türkiye, 2021 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ne 5,5 milyar dolarlık ihracat yaparken Birleşik Arap Emirlikleri’nden 2,45 milyar dolarlık ithalat yapmıştır. 2021 yılındaki 8 milyar dolarlık ikili ticaret büyüklüğümüz ile Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’nin 18. büyük ticari ortağı konumunda olduğunu belirtti.
Yapı Malzemeleri-İnşaat ve Doğaltaş sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için önemli iş fırsatları barındıran bu fuarlarda, 60 farklı ülkeden 70 bin profesyonel ziyaretçilerle buluşuldu. Dubai’de, 100 binden fazla tedarikçi ve alıcı; bir arada iş yapma, sektör ağlarını güçlendirme ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatını yakalayan ihracatçı firmalar, fuar ziyaretleri çerçevesinde aktif fuar katılımı, mevcut pazardaki potansiyel rakiplerini ve pazarı tanıma gibi birçok deneyim kazanmışlardır.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ