Dağların zirvesinden madalya kürsüsüne

Dağların zirvesinden madalya kürsüsüne

Van Spor 4.01.2025 12:10:26 0
Dağların zirvesinden madalya kürsüsüne
Tarih: 04.01.2025 12:10 Güncelleme: 04.01.2025 12:10
Elazığ’da bir spor kulübü, Palu Kalesinde ve dağlarda yaptığı zorlu antrenmanlarla 11 madalya kazandı. Sporcular, muay thai, wushu ve kung fu branşlarında ulusal başarılara imza atarak bölgeye ilham veriyor.
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde faaliyet gösteren Alfa Hazar Spor Kulübü, doğanın zorlu şartlarında antrenman yaparak ulusal arenada büyük başarılar elde etti. Sporcular, antrenmanlarını çoğu zaman dağlarda ve tarihi Palu Kalesinin çevresinde gerçekleştirerek muay thai, wushu ve kung fu branşlarında toplam 11 madalya kazandı. Kulüp antrenörü Sait Uğur, sporcularını 14 yıldır imkansızlıklarla mücadele ederek yetiştirdiğini belirtti. Antrenör Uğur, bu yıl düzenlenen Muay Thai Türkiye Şampiyonasında bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği ve üç Türkiye üçüncülüğü olmak üzere toplam beş madalya kazandıklarını kaydetti. Wushu ve Kung Fu Türkiye Şampiyonasında altı madalya kazanan sporcular, bölge halkına gurur kaynağı oldu. Uğur, sporcularının motivasyonu ve disiplinli çalışmaları sayesinde başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek, bu yıl hedeflerinin başarı seviyesini daha da yükseltmek olduğunu söyledi.
Kovancılar ilçesinde 14 yıldır kulüp çalıştırdığını ifade eden antrenör Sait Uğur, ’’Yüzlerce sporcu yetiştirdim. Bu sene Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda 5 tane madalya aldık. Bir Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülüğü ve üç tane de Türkiye üçüncülüğü çıkarttık. Wushu ve Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda ise 6 tane madalya çıkarttık. Allah, nasip ederse bu sene daha azimli, istekli bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Bu seneki hedefimiz başarı seviyesini yüzde 80’lere çıkartmaktır” dedi.

Sporcuların fedakarlıkları takdir topluyor
Kulübün yetenekli sporcularından Emircan Güngören (17), Elazığ’da dört kez şampiyonluk kazandığını, Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülükleri elde ettiğini belirterek, ’’Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonluğu ve ikinciliğim var. İki defa Türkiye üçüncüsü oldum. Muay thai ve wushu üzerine çalışıyorum. Ayrıca okula gidiyorum. Benim bu seviyeye getiren antrenörümle gurur duyuyorum. Başata aileme ardından antrenörüme teşekkür ediyorum. Sait hocamız, bize yeri geldi bize baba, bir abi oldu. Bizim sporumuzda kardeşlik ve beraberlik her zaman ön saftadır. Şu anlık Muay Thai ve Wushu yapıyorum. İleriki zamanda MMA’ye (kafes dövüşü) geçmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
15 yaşındaki Elif Aydın ise, ’’Malatya bölgede birinci oldum. Wushu ve Kung Fu Türkiye Şampiyonasında üçüncü oldum. Sait hocamı, bizi maçlara götürüyor. Hedefim Wushu ve Kung Fu’da birincilik elde edip, milli takıma girmektir” diye konuştu.
Antrenör Sait Uğur ve sporcuları, salonda, dağlarda ve tarihi mekanlarda yaptıkları antrenmanların meyvesini başarılarıyla topluyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ