Dağıtım şirketi 1,5 milyon maliyet çıkarınca kendi elektriklerini ürettiler

Dağıtım şirketi 1,5 milyon maliyet çıkarınca kendi elektriklerini ürettiler

Bilim ve Teknoloji 12.07.2024 14:12:08 0
Dağıtım şirketi 1,5 milyon maliyet çıkarınca kendi elektriklerini ürettiler
Tarih: 12.07.2024 14:12 Güncelleme: 12.07.2024 14:12
Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden olan Iğdır ile Ağrı sınırında yer alan Balık Gölü etrafındaki tatil yerleri ve restoranlar elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden karşılıyor.
Türkiye’nin en yüksek rakımlı göllerinden biri olan Balık Gölü, muhteşem manzarası ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Iğdır ile Ağrı sınırında yer alan Balık Gölü, manzarasının yanı sıra tükettiği enerjiden dolayı da adından söz ettiriyor. Göl etrafında Iğdırlı işletmeci tarafından kurulan restoran ve taş bungalov evler elektriklerini yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Restoran üzerine kurulu olan güneş panelleri sayesinde işletme kendi elektrik ihtiyacını karşılıyor.
İşletmecilerden Rubaz Demir, elektrik dağıtım şirketinden elektrik istediklerinde yaklaşık olarak bir buçuk milyon gibi bir hesap çıkarttıklarını belirterek, "Burası Iğdır ile Ağrı arasında yer alan Balık Gölü. Vatandaşlar hafta sonları buraya zaman geçirmeye geliyor. 3 yıl önce burayı açtık. Burada elektriğimiz yoktu. Şirkete başvurduk, bize yaklaşık olarak bir buçuk milyon gibi bir maliyet çıkardı. Bu maliyete gücümüz yetmedi, biz de kendi gücümüz ile güneş panellerini kurduk. Yukarıda da 11 bungalov evimiz var. Onların da bütün elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılıyoruz" dedi.
Ailesi birlikte Balık Gölü’ne ziyarete geldiğini söyleyen Erdal Karakaş ise güneş panellerini görünce şaşırdığını söyleyerek, "Biz buraya yiyecek, içecek getirdiğimiz zaman ısınır diye düşünüyorduk. Elektrik olmadığını düşünüyorduk. Daha sonra burada soğutucuların olduğunu gördük. Paneller sayesinde elektrik ihtiyacı giderilmiş. Bundan çok mutlu olduk" dedi.
Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt, Artvin, Ardahan, Ağrı gibi çevre illerden ziyaretçi akınına uğrayan tesis yenilenebilir enerji sistemiyle de benzer tesislere örnek oldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ