Cumhuriyet’in 100. yılında 1923 fidan toprakla buluşturuldu

Cumhuriyet’in 100. yılında 1923 fidan toprakla buluşturuldu

Genel 20.05.2024 13:02:01 0
Cumhuriyet’in 100. yılında 1923 fidan toprakla buluşturuldu
Tarih: 20.05.2024 13:02
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından desteklenen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Palandöken Kaymakamlığı, Palandöken Gençlik Merkezi ile Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Cumhuriyetimizin 100. Yılında 1923 fidan toprakla buluştu.
‘Değerler Gençlik Tohumlar Merkez’de yeşersin’ Projesi kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 fidan dikilirken, Gençlik Haftası münasebetiyle fidanlar toprakla buluşturuldu ve cansuyu verildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erzurum Gençlik Merkezi Kampüsünde organize edilen fidan dikme törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile GSİM Hizmet, İlçe ve Şube Müdürleri, gençlik liderleri, gönüllü gençler ile proje kapsamında pilot okul seçilerin okulların öğrencileri katıldı.
Proje Koordinatörlüğünü Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Bahtiyar Akan’ın yaptığı ‘Değerler Gençlik Tohumlar Merkezde Yeşersin’ projesinin beş aydır başarı ile yürütülüyor. Proje Koordinatörü Bahtiyar Akan, “Projemiz iki ayaktan oluştu. Öncelikle Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 1923 fidanı toprakla buluşturduk. Borsa İstanbul, Maksut Efendi Ortaokulu, Aşık Yaşar Reyhani Ortaokulu ve Şehit Yunus Çelebi Ortaokulu’ndan belirlediğimiz 25’er öğrenciye hem değerler eğitimi verdik. Hem de onlarla birlikte Bakanlığımızın desteklediği proje kapsamında fidan diktik. Protokolün de katılımıyla Gençlik Haftası Münasebetiyle Erzurum Gençlik Merkezi ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Kampüsüne fidan dikimi gerçekleştirdik” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, diğer davetlilerle birlikte fidan dikerken, İl Müdürü Çakmur, Gençlik haftasında böylesini anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan bir hayli mutlu olduklarını söyledi. Çakmur, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Kurtuluş Savaşı’nın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve Kurtuluş meşalesini ateşlediği 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası’nda fidanları toprakla buluşturmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Katılan herkese teşekkür ediyor, Proje Koordinatörü Bahtiyar Akan ile pilot okullardan katılan öğrencileri kutluyorum” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem