Tarih: 28.10.2024 22:10

Cumhuriyetiin 101. Yılı İçin VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu'ndan Anlamlı Mesaj

Facebook Twitter Linked-in

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk'ün ekonomik kalkınma hedeflerine vurgu yapan Kandaşoğlu, Atatürk'ün sanayi ve tarıma dayalı bir ekonomik temel oluşturma çabalarına dikkat çekti. 

ATATÜRK'ÜN VİZYONU VURGULANDI

"Ekonomik kalkınma aynı zamanda bağımsızlığımızın da temeli" diyen Kandaşoğlu, Atatürk'ün ekonomik bağımsızlık için attığı adımlara işaret etti. Başta şeker fabrikaları ve tekstil tesisleri olmak üzere demiryolları, tarımsal kalkınma projeleri gibi birçok alanda yapılan yenilikleri anımsattı. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE KAHAMANLAR ANILDI

VATSO Başkanı mesajının son bölümünde Cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını belirtti. Kandaşoğlu, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılında barış ve refah içinde bir gelecek diledi.

Kandaşoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ekonomik kalkınmayı bağımsızlığın temel taşı olarak görmüştür. O zor şartlarda, yokluk içindeki bir ülkede sanayi ve tarıma dayalı güçlü bir ekonominin temellerini atmış; şeker fabrikalarından tekstil tesislerine, demiryollarından tarımsal kalkınma projelerine kadar birçok alanda öncü adımlar atmıştır. Bugün bizler de, Atatürk’ün izinde, ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir ve güçlü kılmak için mücadele ediyoruz.”   KANDAŞOĞLU; mesajını şu sözlerle tamamladı: “Cumhuriyetimizin 101. yılı coşkusunu yaşarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, barış ve refah dolu bir gelecek diliyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun!”

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —