Cumhuriyet tarihinin üçüncü "Çevre Beratı" Van’a geldi

Cumhuriyet tarihinin üçüncü "Çevre Beratı" Van’a geldi

Van Haberleri 26.11.2025 13:28:00 0
Cumhuriyet tarihinin üçüncü
Tarih: 26.11.2025 13:28 Güncelleme: 26.11.2025 13:55

Biyoloji Öğretmeni Saniye Kurt’un öncülüğünde İzzeddin Şir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Yaşayan Okul Bahçesi" projesi, çevre duyarlılığıyla Türkiye birincisi seçilerek Van’a Cumhuriyet tarihinin üçüncü Çevre Beratı’nı kazandırdı.

Van’da İzzeddin Şir Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Saniye Kurt ile öğrencilerinin yürüttüğü "Yaşayan Okul Bahçesi" projesi, çevre duyarlılığı konusunda örnek bir çalışma olarak öne çıktı. Proje, Çevre Beratı almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Van’da Cumhuriyet tarihi boyunca sadece iki okula verilen Çevre Beratı, üçüncü kez İzzeddin Şir Anadolu Lisesi’ne verildi.

Biyoloji Öğretmeni Saniye Kurt’un öncülüğünde başlatılan projede 18 öğrenci görev aldı. Proje kapsamında okul koridorlarına geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan atık kutuları yerleştirildi. Çevredeki hayvanlar için su bidonlarından suluk ve yemlikler yapıldı. Ayrıca özel bir şirketle yapılan anlaşma doğrultusunda okul bahçesine geri dönüşüm konteyneri kuruldu ve toplanan kâğıt, plastik ve cam atıklar düzenli olarak firmaya gönderilmeye başlandı. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye birincisi seçilerek Çevre Beratı almaya hak kazandı. Bu kapsamda Van İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okula gelerek Çevre Beratı ile çeşitli hediyeleri takdim etti.

Konuya ilişkin konuşan Biyoloji Öğretmeni Saniye Kurt, çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Geçen yıl öğrencilerimle hem okulumuzun içini hem dışını güzelleştirmek adına başladığımız projemiz, Türkiye birinciliği elde etti. Cumhuriyet tarihinde Van’da sadece iki okula verilen Çevre Beratı’nın üçüncüsüne layık görülmek bizim için büyük bir onurdur" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ