Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nato Liderler Zirvesini değerlendiriyor CANLI İZLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nato Liderler Zirvesini değerlendiriyor CANLI İZLE

Politika 12.07.2023 17:36:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nato Liderler Zirvesini değerlendiriyor CANLI İZLE
Tarih: 12.07.2023 17:37 Güncelleme: 12.07.2023 18:06

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Vilnius zirve programını biraz önce NATO Ukrayna Konseyi Oturumu ile tamamladık. İttifakın 74 yıllık tarihindeki kritik bir zirveyi daha başarıyla gerçekleştirdik. Zirvemizin başarısında elbette diğer faktörlerin yanı sıra ev sahibimizin misafirperverliği belirleyici oldu. Litvanya Cumhurbaşkanı kıymetli dostum Sayın Gitanas Nauseda başta olmak üzere tüm Litvan makamlarına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Genel Sekreter Sayın Stoltenberg'e ve ekibine şahsım ve heyetim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Yine bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde sergiledikleri dayanışma için tüm müttefiklerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

50 bini aşkın insanımızın vefat ettiği bu büyük felakette bize destek veren dostlarımızı her zaman minnetle yad edeceğiz. Rusya-Ukrayna savaşında 504. günü geride bırakıyoruz. Çatışmalar uzadıkça yıkım kan ve gözyaşı da artarak devam ediyor. Savaşın faturasını sadece taraflar değil Avrupa'dan Afrika'ya, Asya'dan Balkanlara farklı coğrafyalardaki pek çok ülke ödüyor.

Karadeniz girişiminin devamı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çözüm odaklı çalışıyoruz. Zelenski uzatılmasından yana, Putin'in de önerileri var.

Müttefiklerimize terör örgütleri ile ayrıl yapmayın demeyi kendimize zül sayıyorum. Gayretlerin artırılması şart. 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Tüm müttefiklerimizden kararlı ve net bir tutum bekliyoruz. Terörle mücadele kırmızı çizgimiz.

Bazı müttefiklerin PKK'YPG'ye desteği ittifaka zarar veriyor. Terörle mücadele konusunda hala bunları konuşuyor olmak düşündürücüdür. Bölücü terör örgütüyle mücadele eden bir ülkeyiz. Ağzı süt kokan bebeklerden, öğretmenlerimize, işçilerimizden kadınlara nice masum insanımız bizden kopartıldı. Daha 3 gün önce 2 Mehmetçiğimiz şehit edildi. Müttefiklerimizden terörizmle mücadelede kararlı bir duruş bekliyoruz.

Türkiye, NATO'nun açık kapı politikasını daima desteklemiş bir ülkedir. Şimdiye kadar hiçbir ülkenin ittifaka girmesine keyfi sebeplerle engel çıkarmadık.

NATO tarihinde ilk kez terörle mücadele özel koordinatörü atanacağı duyuruldu.

Ayrıntılar geliyor...


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem