Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Sağlık Bakanları İle Kritik Görüşme Gerçekleştirdi

Erdoğan Adalet ve Sağlık Bakanlarıyla Dolmabahçe'de Zirve Yaptı! Erdoğan, Bakan Tunç ve Memişoğlu'ndan Kritik Konularda Bilgi Aldı!

Van Haberleri 19.10.2024 20:22:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Sağlık Bakanları İle Kritik Görüşme Gerçekleştirdi
Tarih: 19.10.2024 20:19

İSTANBUL CUMHURBAŞKANLIĞI OFİSİ'NDE KABUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir açıklama yayınladı. Altun, kabulün ayrıntılarına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkede gündem oluşturan konularda bakanlardan bilgiler aldığını belirtti.

ADALET BAKANLIĞI, "YENİDOĞAN ÇETESİ"NE İLİŞKİN İDDİANAMEYİ TAMAMLADI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, bebek ölümlerine sebebiyet verecek ihmalleri içeren ve "Yenidoğan çetesine" ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği açıklandı.

İDDİANAMEDE KİMLER ŞÜPHELİ OLARAK YER ALDI?

İddianamede, yaşamını yitiren 10 bebek 'maktul', 5 kişi 'müşteki', Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü 'suçtan zarar gören' olarak ifade ediliyor. Aynı zamanda 19 hastane ve sağlık şirketi 'malen sorumlu', toplamda 47 kişi ise 'şüpheli' sıfatıyla iddianamede yer aldı.

CEZA TALEPLERİ AÇIKLANDI

Şüphelilere yönelik iddianamede, Fırat Sarı ve İlker Gönen'in bir dizi suçtan, toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Gıyasettin Mert Özdemir için ise benzer suçlamalarla 180 yıldan 589 yıl 9 ay hapis cezası isteniyor. Diğer şüphelilere yönelik de benzer suçlamalar yer alırken, şirketler ve hastaneler hakkında ise güvenlik tedbirleri ve maddi menfaat temin edilmesi sebebiyle yaptırım uygulanması istendi.

İDDİANAME DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi ve karar aşamasına gelindiği bildirildi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem