Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel davetiyle AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Kendisine yönelik hakaretlerin ardından gelen bu destek, toplantıda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz'ın kıyafeti üzerinden hedef aldığı Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün'ü telefonla arayarak destek vermiş ve özel bir davette bulunmuştu. Erdoğan, Akgün'ü "100 bayanla" birlikte, beyaz kıyafetlerle Çarşamba günkü AK Parti Grup Toplantısı'na davet etmişti. Daveti kabul eden Başkan Akgün, Eskişehirli 100 kadınla birlikte Ankara'ya gelerek TBMM'de düzenlenen toplantıya katıldı.
Erdoğan'ın Yanında Onurlandırıldı
TBMM'de gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nda dikkat çeken bir görüntü yaşandı. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındaki kürsüde oturarak davetin önemini vurguladı. Bu yerleştirme, Cumhurbaşkanı'nın Akgün'e verdiği değerin ve siyasi dayanışmanın somut bir göstergesi olarak yorumlandı.
Eskişehirli Kadınlardan Beyaz Başörtülü Destek
Toplantıya Başkan Akgün ile birlikte gelen Eskişehirli 100 kadın da salonda beyaz başörtüleriyle yerlerini aldı. Kalabalık bir şekilde salonda bulunan kadınlar, bu davranışlarıyla Zeynep Güneş Akgün'e olan desteklerini ve "beyaz"ın masumiyet ve temizliğin simgesi olarak sahiplenildiğini gösterdi. Bu görüntü, toplantının en çok konuşulan sembolik anlarından biri oldu.

Başkan Akgün Duygusal Anlar Yaşadı
Kendisine gösterilen bu büyük destek karşısında duygularını kontrol edemeyen Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, gözyaşlarına boğuldu. Salonda kendisi için toplanan kalabalık ve Cumhurbaşkanı'nın yanındaki onur konuğu olması, yaşadığı zor günlerin ardından gelen moral desteğin etkisiyle duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Kameraların kaydettiği bu anlar, sosyal medyada ve haber bültenlerinde geniş yer buldu.
Toplantı Sonrası Anlamlı Fotoğraf
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün ve beraberindeki Eskişehirli kadınlarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu fotoğraf, verilen desteğin ve dayanışmanın bir belgesi olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Telefonla Arayarak Moral Vermişti
Yaşanan bu olayların temelinde, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı destek adımı yatıyordu. İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz'ın skandal ifadelerinin hedefi olan Başkan Akgün, AK Parti MYK toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından telefonla aranmıştı. Erdoğan bu görüşmede, Akgün'e yönelik hakaretlerden dolayı üzüntüsünü dile getirerek moral vermiş ve grup toplantısına katılma davetini iletmişti. Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmada Akgün'ün "inkılabi bir dönüş" yaptığını belirterek, anayasa çalışmalarına atıfta bulunmuş ve "Mihalgazi başarmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.
Bu süreç, siyasette kadına yönelik hakaretlere karşı verilen tepkinin üst düzeydeki yansıması ve siyasi dayanışmanın somut bir örneği olarak tarihe geçti.