Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Van Çevre Yolunun Tamamlanma Tarihi Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van Çevre Yolunun tamamlanma tarihini açıkladı. Çevre Yolu 2025'de tamamlanacak.

Van Haberleri 15.03.2024 20:27:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 15.03.2024 20:36 Güncelleme: 16.03.2024 00:37

AK Parti Van Mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevre yolunun tamamlanma tarihini açııklayarak Van halkına müjde verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAN HALKINA MÜJDELER VERDİ
31 Mart yerel seçimlerinin arefesinde Van'ın Beşyol Meydanı'nda AK Parti tarafından düzenlenen bir mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Çevre Yolu'nu ve diğer önemli yol projelerini tamamlama zamanlarını duyurdu. Erdoğan, ifadelerinde Van'a gerçekleştirilen yatırımları ve devam eden çalışmaları da öne çıkardı.

VAN'A ULAŞIM VE ALTYAPI YATIRIMLARI

Konuşmasında Van'ın ulaşım altyapısına değinen Cumhurbaşkanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı süren ve planlanan çok sayıda yol projesinin tarihini verdi. Van Çevre Yolu başta olmak üzere, Erciş-Muradiye, Van-Özalp Kapıköy, Edremit-Gevaş, Adilcevaz-Erciş ve Van-Muradiye ayrımı yollarının önümüzdeki yıllarda tamamlanması için planlamaların yapıldığını belirtti.

VAN İÇİN KAPSAMLI ALTYAPI VE ULAŞIM PROJELERİ

Tüm bu ulaşım projeleriyle birlikte, Bahçesaray için yeni bir tünelin ve demiryolu yatırımlarının da Van'a kazandırılacağının müjdesini veren Erdoğan, Van'ın daha önce tamamlanan ve yeni yapılacak olan çeşitli altyapı projelerinden bahsetti. Van Gölü'nde feribot taşımacılığını güçlendirmek, hem tatil hem de ticaret amacıyla yeni iskeleler inşa etmek, atık su arıtma tesislerinin sayısını artırmak ve bölünmüş yol uzunluğunu artırmak gibi konularda da bilgi verdi.

TÜNEL VE YOL PROJELERİNDE SON DURUM

Van'da son 21 yılda gerçekleştirilen 168 milyar TL'lik kamu yatırımıyla birçok yenilik hayata geçirildi. Kış aylarında kapalı kalan yolların iyileştirmesi için de adımlar atıldığını belirterek Kuskunkıran ve Bahçesaray tünelleri gibi projelerin güncel durumu hakkında bilgiler paylaştı. Van çevresindeki mevcut ve devam eden yol çalışmalarını sürdürme kararlılığını da vurgulayan Erdoğan, Van'ın altyapısını ve ulaşım olanaklarını geliştirmeye yönelik hedeflerini dile getirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem