Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'nın Öcalan'a özgürlük vaadine tepki

Muhalefetin tutuklu olan Demirtaş, Kavala ve Öcalan'a özgürlük vaatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Erdoğan "Bizim kitabımızda öyle bir şey yok" dedi.

Politika 13.04.2023 05:38:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 13.04.2023 05:41 Güncelleme: 13.04.2023 05:46

Türkiye'nin en önemli gündem maddesi: Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri..

Pusulada yer alacak isimlerin netleşmesinin ardından partilerin milletvekili aday listeleri de belli oldu..

Böylelikle siyaset arenasında heyecan bir kez daha arttı.

Bu süreçte parti liderleri televizyon ekranlarında, sosyal medyada ve meydanlarda 14 Mayıs'a yönelik demeçler vermeye başladı.

CHP Lideri ve Milleti İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu millet buluşmalarını yürütürken, AK Parti'de ise büyük bir coşkuyla milletvekili adayları tanıtıldı.

Muhalefetin tutuklu isimlere özgürlük vaadi
Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği son günlerde, muhalefet cephesinin vaatleri ise dikkat çekiyor.

En çok dikkat çeken ise HDP'ye masada yer açılmasının ardından tutuklu bulunan Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan gibi isimlere özgürlük verileceği vaadi oldu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki
CNN Türk- Kanal D ortak canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Hande Fırat'ın "Öcalan'a özgürlük söz konusu olabilir mi bu ülkede" sorusu üzerine muhalefetin Öcalan'a özgürlük vaadiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bizim kitabımızda böyle bir şey yok"
Bunu AK Parti olarak bize soruyorsanız böyle bir şey olamaz. Ana muhalefete sorarsanız, ana muhalefet bunu zaten açıkladı. Ana muhalefet terörist başı ile ilgili hem Selo ile ilgili açıkladı. Bizim kitabımızda böyle bir şey yok.

Yani bunca insanı öldüreceksin, bunca insanın kanına gireceksin. Ondan sonra da kalkıp buna özgürlük diyeceksin. Öyle bir şey olabilir mi?!

"Siyasi partilerin terör örgütlerinin kucağına düşmesi utanç verici"
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz eskiden beri HDP'yi terör örgütünün uzantısı olarak gördüğümüzü söyledik söylüyoruz. Şu an terör örgütüne müzahir parti cumhurbaşkanı adayı çıkarmadı ve masada 7. ortak olduğunu ilan etti. Terör örgütleri bu açıklamaları yaparken CHP ne yapıyor? Kandil'den terör örgütüne destek gelirken, acaba CHP yöneticilerinden biri çıkıp PKK'yı HDP'yi eleştirdiğini gördünüz mü? Masanın etrafındakilerden bir ses çıktığını gördünüz mü? Türkiye'nin muhalefet partilerinin durumu içler acısı. Terör örgütlerinden medet umar haline geldiler.

Siyasi partilerin terör örgütlerinin kucağına düşmesi utanç verici. Kandil'den destek alıp 14 Mayıs'a hazırlanacaksın. Milletim bu oyunu bozar. CHP'ye gerçekten gönül vermiş vatandaşlarım partilerini terör sevicilerinden elinden kurtaracak.

"HDP ile pazarlık yapıldı ama bunu kendi partisi dahi bilmiyor"
Kılıçdaroğlu'nun HDP ile kapalı kapılar arkasında pazarlık yaptığına da değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Niçin gidip parlamentoda görüştüler de parti merkezinde görüşmediler? Partiye gittikleri zaman bir açıklama yapmaları lazım. Parlamentoda bu işi kapalı kapılar arkasında yaptılar. İçlerinden bir kadın çıktı garip garip şeyler söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Bunu özel görüşmelerinde de görüşmüşler. CHP bunu kabul etti ya da etmedi, kadın bu açıklamayı yaptı. CHP olarak 'hayır bizim böyle bir düşüncemiz yok. Diyanet'i kaldıramayız' demedi. PKK-HDP ne derse onu yapmaya amade bay bay Kemal var şu an. Dağ kadrosundan bile bay bay Kemal'e destek açıklamaları yapıldı. O sadece partisindeki tecavüzcüleri, tacizcileri korumayı bilir. Teröristlere umut verir. Allah aşkına ne başarısı var bu adamın. Genel Başkanı olduğu partiye seçim kazandıramamış. Aldıkları bir kaç belediye. Oralarda da işler yolunda değil. Milletimin bunlara yol vermeyeceğini görüyorum. El ele yeni bir süreci milletim ile beraber yürüteceğiz.

Kesinlikle bir pazarlık yapıldı ama bunu kendi partilisi dahi bilmiyor. Açıklayamadılar, açıklayamazlar. Açıkladıkları anda taşlar yere dökülecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ