Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Sert Tepki: 'Sinsi Planlarını Çok İyi Biliyoruz'

Erdoğan'dan İsrail'in Planlarına Sert Tepki: 'Vadedilmiş Topraklar Hezeyanı İsrail'in Asıl Hedefini Ele Veriyor'

Politika 5.10.2024 08:55:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 05.10.2024 08:59

Türkiye'nin önemli teknoloji ve inovasyon etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, Adana'da devam ediyor. Festivalin önde gelen konuklarından biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Orta Doğu'da artan provokatif eylemlerine dikkat çekti. Erdoğan, İsrail'in gerçek hedefi ile ilgili güçlü ifadeler kullanarak, "Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

TEKNOFEST'TE GÜNDEM DIŞ POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Adana'ya katılarak burada bir konuşma gerçekleştirdi. Teknoloji festivallerinin ötesine geçen bu etkinlikte, Cumhurbaşkanı'nın gündeminde İsrail'in son dönemde bölgede gerçekleştirdiği provokasyonlar vardı. Erdoğan, Orta Doğu'da, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacağını belirttiği sinsi planlara dair uyarılarda bulundu.

İSRAİL'E GUTERRES TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen adam" ilan etmesine tepki gösterdi ve "Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri'ne yönelik BM'ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun?" ifadelerini kullandı. Böyle bir durumda tüm dünya ülkelerinin BM Genel Sekreteri'ne destek olacağını vurguladı.

“İSRAİL'İN SİNSİ PLANLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in sinsi planlarını çok iyi bildiklerini ve bu konudaki duruşlarını net olarak ifade etti. İsrail'in Hamas ve Hizbullah'ı bahane göstererek Gazze ve Lübnan'a müdahalelerini eleştirdi. Ayrıca, İsrail hükümetinin barış süreçlerini bozmak için provokasyonlar düzenlediğini belirtti.

“50 BİN KARDEŞİMİZ VAHŞİCE KATLEDİLDİ”

Orta Doğu'da devam eden İsrail'in saldırgan eylemlerinin vahametine dikkat çeken Erdoğan, Gazze'de yaşanan kayıpların yürek burkan boyutunu anlattı. İsrail'in bölgede barış süreçlerini bozarak şiddeti tırmandırmak istediğini söyledi.

“ATEŞİ TÜM BÖLGEYE YAYMAK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORLAR”

İsrail'in bölgedeki çatışmayı körükleyerek Orta Doğu'yu kaosa sürüklemek için her türlü eyleme başvurduğunu belirten Erdoğan, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını vurguladı.

“BEBEKLERİ DAHİ ÖLDÜRMEKTEN ZEVK ALAN BİR CİNNET HALİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Erdoğan, İsrail tarafından yapılan saldırıları "cinnet hali" olarak tanımlayarak, Batılı güçlerin İsrail'e verdiği desteği eleştirdi.

“SAHADAKİ GELİŞMELERİ ANBEAN TAKİP EDİYORUZ”

Sahadaki gelişmeleri anbean takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı, bölgedeki gelişmelere ve bu konuda alınacak önlemlere dair değerlendirmelerde bulundu.

“ZALİMLER KARŞISINDA İNSANLIK CEPHESİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Zalimlere karşı insanlık cephesini güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Erdoğan, savunma sanayii ve siber güvenlik alanlarında yapılan ilerlemelere değindi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem