Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad açıklaması: Çağrımı iki hafta önce yaptım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili soruya "Sayın Esad'a 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım" dedi.

Dünya 12.07.2024 09:19:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 12.07.2024 09:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde gerçekleştirilen NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerine de değindi.

"Sayın Esad'a 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede görüşelim' dedim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz, 'Suriye Devlet Başkanı ile görüşeceğinizi' söylediniz. Türkiye'yi Suriye'de istemeyen farklı dış güçlerin Kayseri olaylarını provoke ettiğine dair bir bilgi var mı elinizde?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şimdi elimdeki bilgiyi sorma. Ben, şimdi size hangi bilgiyi aktardım? Özellikle Sayın Esad'a 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz."

Türkiye-Suriye ilişkileri

Türkiye'nin dış politikada sorunları çözme sürecine girdiği bu yeni dönemde, Suriye ile ilişkiler de normalleşme yoluna giriyor.

2022 yılında Suriye'deki iç savaşla başlayan gerilimden sonra, iki ülke arasındaki ilk temas istihbarat yetkilileri düzeyinde yeniden sağlanmıştı. Son günlerde bu temaslar daha da güçlendiriliyor.

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en üst seviyeden olumlu mesajlar vererek ilişkilerin düzelmesi yönünde adımlar atıyor.


Haber Kaynak : Enson Haber