Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'daki Dünya Atletizm Şampiyonası 100 metre finalini izledi

Macaristan'ın kuruluş günü kutlamaları dolayısıyla Budapeşte'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Atletizm Şampiyonası 100 metre finalini yerinden takip etti.

Dünya 21.08.2023 11:20:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan
Tarih: 21.08.2023 11:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan'ın kuruluş günü kutlamaları dolayısıyla başkent Budapeşte'yi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte'de Dünya Atletizm Şampiyonası 100 metre erkekler finalini izledi.

Erdoğan, stadyumda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile sohbet etti.

Resepsiyona katıldı

Etkinliğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'ın kuruluş günü kutlamaları kapsamında Karmelita Manastırı'nda düzenlenen resepsiyona katıldı.

Erdoğan, temasları sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçic ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya geldi.

Gün içerisinde birçok devlet lideriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içerisinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmelerde bulundu.

Erdoğan'dan Macaristan paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Macaristan ziyaretine ilişkin yaptığı paylaşımda, "Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Macaristan'ın kuruluş yıl dönümü ile Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri vesilesiyle Budapeşte'deydik. Ziyaretimizde Macaristan Cumhurbaşkanı ve Macaristan Başbakanı ile davetli diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik" bilgisini verdi.

Macaristan'la köklü ve sağlam dostluk bağlarına dayanan kapsamlı ilişkilere sahip olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

İlişkilerimizin her alanında önemli gelişmeler kaydediyoruz. İkili ticaret hacmimiz 2022 yılında 3,5 milyar dolar düzeyini yakalayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Müşterek gayretlerle 6 milyar dolar ticaret hacmi hedefine de kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz. İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla gözden geçirdiğimiz, münasebetlerimizi daha ileriye taşımak amacıyla atacağımız adımları ele aldığımız ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19. Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği dolayısıyla Macaristan'ı tebrik ederek organizasyonun sağlıklı şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem