Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa'da ; Kıbrıs Türkleri hiç bir zaman azınlık olmamıştır

Cumhurbalkanı Erdoğan KKTC lideri Tatar ile basın toplantısı düzenliyor.

Dünya 12.06.2023 17:31:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa
Tarih: 12.06.2023 17:33 Güncelleme: 12.06.2023 17:42

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Seçimleri demokrasimize yakışır bir şölenle tamamladık. Yüzde 86 katılım ile gerçekleşen seçim demokrasi şöleniydi. Türk milletine yakışır şekilde gerçekleşmiş oldu. Milletimin teveccühü ile beş san daha görev üstlenmiş bulunuyorum . İlk yurt dışı ziyaretimizi Kıbrıs'a yapmak suretiyle geleneğimizi uyguluyoruz. Buradan da Azerbaycan'a geçeceğim geleneğimizi sürdürüyoruz. Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında törenimize eşlik edenlere teşekkür ediyorum.

Birçok sorunu ele aldık. Bunlardan biri elektrik naklinin sağlanması bu en önemli adımımız olacaktır. Bundan sonra KKTC 'de elektrik kesintisi sorunu kalmayacaktır.

"KIBRIS TÜRKLERİ HİÇBİR ZAMAN AZINLIK OLMAMIŞTIR"

Kıbrıs meselesi Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı tutum benimsemiştir. Kıbrıs Türklerinin haklı talepleri açık ve nettir. Kıbrıs Türk'ü hiçbir zaman azınlık olmamıştır. Kıbrıs Türkleri'nin gayretlerine rağmen Rum tarafının uzlaşmaz yaklaşımları nedeniyle heba edildi. Kimsenin 50 sene daha kaybetme niyeti yoktur. Eşit uluslararası statülerin teyidi bizim için olmazsa olmazdır.

"KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kıbrıs meselesinin Doğu Akdeniz boyutunu da ele aldık. Kıbrıs Türk tarafının hak ve çıkarlarını avunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'i ilgilendiren konularda konferans talebim ve atılan vizyoner adımlarımız karşılık bulmadı. Garantör ülke olarak her zaman diyaloğa açığız.

"SİLAHLANMAYA GİRİŞENLER RİSKLERİ İYİCE HESAPLAMALI"

Doğu Akdeniz'de silahlanmaya girişenler riskleri iyice hesaplamalıdır.

Adadaki kardeşlerimizin huzur ve güvenliği bizim huzur ve güvenliğimizdir. Bütün imkanlarımızla KKTC'nin yanındayız.

"EGE BİR BARIŞ DENİZİ OLSUN"

Ege denizinden barışı engellemeye çalışanlar olursa farklı projeleri uygulamak zorunda kalırız. Ege denizi bir barış denizi olarak dünyaya mesajını vermeli.

"MAVİ VATAN EMİN ELLERDE"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın basın açıklamasında öne çıkan satışbaşları şöyle:

İlk ziyaretin KKTC'ye olmasının anlamı büyük. Ukrayna Rusya savaşından sonra sizlerin liderliğinde değişen dengelerde Mavi Vatan'ın önemi artmıştır.

Kıbrıs'a yapılan acımasız ambargolara sayın Erdoğan dur demiştir. Artık KKTC'yi tanıma zamanı gelmiştir.

Pandemi ve krizler geçirdik. Her zaman bir olduk. 6 Şubat depremini yaşadık. Sizin acınız bizim acımız. Birlikte ağladık. Hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum.

Mavi Vatan emin ellerdedir. Her zaman anavatan ülkemizle dayanışma ve uyum içerisinde olacağız. Kimse aramızdaki kutsal bağları koparamaz. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Filede Elazığ Belediyespor fırtınası esiyor


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ