Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'ne katıldı

G-7 Zirvesi öncesi İtalya Başbakanı Meloni tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle bir dizi ikili görüşme de gerçekleştirdi.

Dünya 14.06.2024 19:56:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi
Tarih: 14.06.2024 20:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-7 Liderler Zirvesi'nde Afrika ve Akdeniz/Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturum'a katılmak üzere gittiği İtalya'nın Brindisi şehrine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, zirveye ev sahipliği yapan İtalya Başbakanı Meloni tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan akabinde de, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'daki Borgo Egnezia'da temaslarına başladı.

Liderle sohbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-7 Liderler Zirvesi'nde Afrika ve Akdeniz/Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturum öncesinde liderle ayaküstü sohbet etti.

Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmak için fırsat kolladığı anlar da zirvedeki karelere yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden ise zirve öncesi samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

 

G-7 liderlerine Gazze çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek düzeyli oturumda Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması adına Türkiye'nin yürüttüğü diplomasiyi ve yapılan insani yardımları anlatacak. Erdoğan, İsrail'in 8 aydır Gazze'de gerçekleştirdiği katliama dünyanın nasıl sessiz kaldığına dikkatleri çekecek.

G-7 Liderler Zirvesi'nde, Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel meseleler de ele alınıyor. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlara mercek tutuluyor. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konuları da gündemde.

Erdoğan, oturum sonrası bir dizi ikili görüşme de gerçekleştirerek, kültürel etkinlikler ile gayriresmi akşam yemeğine iştirak edecek.



Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem