Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'nün 40 yıldır sızdığı kurumlarımızı arındırdık

15 Temmuz şehitlerini anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün sızdığı kurumların büyük ölçüde temizlendiğini belirtirken ordudaki subayların yüzde 33'ünün atıldığını söyledi.

Politika 13.07.2024 17:47:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ
Tarih: 13.07.2024 17:48

ABD'deki NATO Zirvesi'nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayağının tozuyla yurt içi programlarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı, yıl dönümü yaklaşan 15 Temmuz destanına da değindi.

Türkiye'nin kahramanlık sınavı verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain darbe girişiminden sonra ülke olarak kritik adımlar atıldığının altını çizdi.

"O gecenin sabahında milli iradeye sahip çıkmış bir şekilde uyandık"

Erdoğan şöyle konuştu:

"Pazartesi günü 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8'inci yıl dönümü. Kapkara başlayan o gecenin sabahına ülke olarak destan yazmış, demokrasisini kurtarmış, milli iradeye sahip çıkmış bir şekilde uyandık.

"Çok kritik adımlar attık"

Canları pahasına karanlık geceyi aydınlık bir sabaha çeviren kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bir daha ülkemizi benzer ihanet teşebbüsleriyle karşı karşıya bırakmamak için 15 Temmuz sonrasında çok kritik adımlar attık.

Başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere FETÖ'nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumlarımızı büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırdık.

"Görev yapan subayların yüzde 33'ü ordudan atıldı"

Burada bazı sayıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakınız, 15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın, 10 bin 468'i yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı.

Kurmay subaylarda durum çok daha vahimdi. Çünkü örgütün 80'li yıllardan itibaren özellikle hedefe koyduğu ve zamanla çöreklendiği yerlerin en başında harp akademileri yani kurmaylık sistemi geliyor.

Bin 886 kurmay subayın, bin 524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi. Mesela, Deniz Harp Akademisi'nin birinci ve ikinici sınıflarında eğitim gören kursiyerin tamamının ilişiği kesildi. Benzer kararları diğer kademelerde ve birimlerde de aldık.

"Yeni bir eğitim ve öğretim modeli oluşturduk"

Ayrıca daha yapısal değişimlere gittiğimiz alanlar oldu. Silahlı kuvvetlerin geniş bir yelpazedeki görevlerini her an icra etmesine imkan sağlayacak bir eğitim ve öğretim modeli oluşturduk.

Eskiden çok az subay kurmaylık eğitimi alırken yeni kurmaylık sisteminde eğitim tabana yayıldı. Subaylarımızın önemli bir kısmının kademeli olarak bu eğitimi alması temin edildi. Böylece 2018 yılından bugüne harp enstitülerinde 655 misafir subay ile 3 bin 123 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu subay, kurmaylık eğitimi aldı.

Tüm subayların yaklaşık yüzde 11'ine tekabül eden bu oran kısa sürede katedilen mesafenin gelecek adına ümit Vaad ettiğini gösteriyor. Attığımız bu adımlarla çok kısa sürede FETÖ'nün ordumuzun saflarında açtığı yarayı iyileştirmekle kalmadık birçok alanda daha da ileri gittik.

"Ordumuzun kimsenin vesayet heveslerine alet etmesine izin vermeyiz"

Gardımızı indirmeden, asla rehavete kapılmadan, örgütün tuzaklarına düşmeden inşallah FETÖ'ye karşı mücadelemizi titizlikle sürdüreceğiz. FETÖ'nün geçmişte istismar ettiği sahnelerin tekrar yaşanmaması için de azami hassasiyet gösteriyoruz. Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzun kimsenin vesayet heveslerine alet etmesine izin vermeyiz.

Hukuk ve demokrasi içinde milletin değerlerine ve milli iradeye saygılı bir çizgide ülkemize ve milletimize hizmet etmek hepimizin şiarıdır. Türkiye'nin bahtının da yolunun da açık olduğunu görüyoruz. Yeter ki biz demokrasimizden ödün vermeyelim, milletin çizdiği rotadan şaşmayalım, milletçe birlik beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Gerisi sadece bir vakit ve imkan meselesidir."


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem