Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda, İsrail'e karşı açıklamasında, "Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Kimsenin zorbalıklarına eyvallah etmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık." dedi.

Politika 30.07.2024 19:19:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık
Tarih: 30.07.2024 19:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında İsrail'in Filistin'e karşı soykırımını sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"BİZ BU YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK"

İstedikleri kadar çirkinleşsinler, çukurlaşsınlar Tayyip Erdoğan'ın ne kavline ne kalbine zincir vurabilirler. Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Kimsenin zorbalıklarına eyvallah etmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.

"GAZZE'DE SON DERECE VAHŞİ BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR"

Barışı, istikrarı, sükuneti savunan taraf olduk. Gazze'de 300 gündür son derece vahşi soykırım yaşanıyor. İsrail güçleri 16 bini çocuk 40 bin Filistinli kardeşlerimizin tepelerine bomba yağdırarak kalleşçe şehit etti. 100 bin Filistinli kardeşimiz yaralandı.

Kuvözdeki bebeklere kurşun sıkacak kadar ileri gittiler. Gıda sırasında bekleyen insanları katledecek kadar alçaldılar. Cami, kilise ve okulları bombalayacak kadar gözlerini kararttılar. İsrail, savaşın hukukunu bile yok saydı. Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar.

"BU GİDİŞ, GİDİŞ DEĞİLDİR"

Eli kanlı katiller Temsilciler Meclis'inde ağırlanıyor, alkışlanıyor. Ben de insanım diyen, ben de Müslüman'ım diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü?

BM Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa Allah aşkına ne zaman alacak? Daha kaç bin tane çocuğun ölmesi lazım?

Bu gidiş gidiş değildir. Netanyahu yönetimi altında İsrail'in gittiği yol, yol değildir. Bu pervasızlık, bu hoyratlık, Batı'nın sergilediği bu ikiyüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir.

"BÖLGEMİZDE HUDUTLARI HALEN NETLEŞMEMİŞ TEK ÜLKE İSRAİL'DİR"

Bugün gözünü Lübnan'a dikenlerin yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağını kim garanti edebilir. Bölgemizde hudutları halen netleşmemiş tek ülke İsrail'dir. Diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ülke İsrail'dir.

"İSRAİL ARTIK TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİT"

Meşru bir devlet olarak değil, terör örgütü gibi hareket eden ülke İsrail'dir. Hamas, bizim de telkinlerimizle ateşkese evet dediği halde savaşı uzatan, katliam yapan taraf İsrail yönetimidir.

Hukuk tanımaz İsrail devleti artık tüm insanlık, dünya için tehdittir. Hitler, ABD ve Sovyetler Birliği'nin ittifakıyla geç de olsa durdurulmuştu. Daha geç olmadan bu soykırım, bu vahşet insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalıdır.

"NETANYAHU DENİLEN CANİNİN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞININ FARKINDAYIZ"

Netanyahu yönetiminin yularını elinde tutanların bu katliam şebekesine bir an önce dur demesi gerekiyor.

Biz Netanyahu denilen caninin ne yapmaya çalıştığının, dünyayı nasıl bir felakete sürüklemek istediğinin farkındayız.

Asıl niyetini de çok iyi biliyoruz. Ne yapıyorsak böyle bir senaryonun önüne geçmek için yapıyoruz.

Bölgemizde kanın ve gözyaşının durması için söylüyoruz. Biz İstiklal Marşı bile korkma diyerek başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, bizi ürkütmez, inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez

"KORKUYU YANIMIZA HİÇ YAKLAŞTIRMADIK"

Bugünlere çarpışa çarpışa geldik, hakkın ve halkımızın desteği ile geldik. Bize gazete manşetlerinden ölüm biçenler oldu ama yanıldılar.

Bizi terörle, sokak terörüyle darbeyle devirmek isteyenler oldu, hepsini bozguna uğrattık. Korkuyu yanımıza hiç yaklaştırmadık.

Dimdik ayaktayız. İsrailli yetkililerin küstah açıklamaları karşısında son 2 gündür siyasi parti gözetmeksizin milletimizin fertlerinin sergilediği dik ve dirayetli duruşu, kıymetli duruşu belirtmek istiyorum.

"MAZLUM VE MAĞDURUN YANINDAYIZ"

Türkiye olarak bundan 500 yıl önce engizisyondan kaçan Musevilere nasıl kucak açtıysak, Hitler'in toplama kamplarından kaçan Yahudilere nasıl kol kanat gerdiysek, bugün de mazlum ve mağdurların yanındayız.

Bizim için zalimin de mazlumun da kimliğinin bir önemi yoktur. Türkiye, tüm imkanlarıyla tüm kapasitesiyle elbette hiçbir ihtimali göz ardı etmeden mazlum Filistin halkının yanındadır. Bu vicdanlı tavrını sonuna kadar koruyacaktır.