Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da afet konutlarının temelini attı

Adıyaman'daki afet konutlarının temelini atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konutları bedava yapma seçim vaadine değinerek "Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarda bulunuyor" dedi.

Politika 27.03.2023 19:52:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman
Tarih: 27.03.2023 19:57 Güncelleme: 27.03.2023 19:52

6 Şubat deprem felaketinden sonra başlayan depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılayacak temel atma törenleri devam ediyor.

Bu kapsamda depremin vurduğu 11 il içinde en çok yıkıma uğrayanlardan biri olan Adıyaman'da da temeller atılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı temel atma töreni bugün yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı, hiçbir depremzedeyi mağdur etmeyeceklerini belirterek muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem konutlarını depremzedelere bedava teslim edeceği yönündeki seçim vaadine de değindi.

"Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlar"
Ramazan ayında yalan konuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Devletin ne yaptığından ve insanımıza ne imkanlar sunduğundan habersizler. Her konuda olduğu gibi bu konuda da yalan yanlış beyanlarla ortalığı karıştırıyorlar. İşte Baybay Kemal'i biliyorsunuz.

Anlatmaya gerek var mı? Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarla haberlerle...

"Bay Bay Kemal her şeyi bedava yapacakmış"
Ne diyor 'Biz geleceğiz. Geldikten sonra da her şey bedava.' 11 tane büyükşehir belediyen var, bu belediyelerin acaba Adıyaman'a ulaştılar mı ama AK Parti'nin belediyeleri ilk günden itibaren burada.

Şimdi Bay Bay Kemal sağda solda diyor ki '1 yılda bunlar yapılır mı?' Biz 1 milyon üzerinde konut yaptık yaptık haberin yok. Bu yaptıkalarımızdan eğer arzu edersen bir tane de sana verebiliriz.

Diğer afet bölgelerini hallettiğimiz gibi, Antalya'yı İzmir'i hallettiğimiz gibi. Nasıl da yalan konuşuyor. Millet vekili olduğu İzmir'i bilmiyor. Biz İzmir'dekileri böyle bitirdik. Benim Adıyamanlı kardeşim yalan makinası kim diye sorsak kim olduğunu bilir."

"Adıyaman’da 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi"
Adıyaman’da 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi yapılacak. Konteynerlerin sayısını en kısa sürede 100 bine çıkartacağız. Az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başladı. Adıyaman’da yıkılması gereken 37 binin üzerinde binada 95 bine yakın bağımsız bölüm tespit edildi. Deprem bölgesinin tamamında bu rakam 312 bin binada 900 bin bağımsız bölüme kadar çıkıyor.

"22 bin 467 kalıcı deprem konutunun temeli atıldı"
Bugün de 4 bin 431’i Adıyaman’da 22 bin 467 kalıcı deprem konutumuzun daha bugün temelini atıyoruz. Yapım sürecini başlattığımız konut sayısı 56 bin 323’e ulaştı. Adıyaman’da 'İlk Arsam' için 6 bin 252 arsanın hak sahiplerini kura çekilişleri ile belirledik.

Kira desteği olarak aylık 3 bin TL ile 5 bin TL arasında ödeme yapıyoruz. Misafirhanelerde, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mazot, gübre, yem bitkileri ve su ürünleri gibi desteklerle çiftçilerimizin zararlarını karşılıyoruz.

Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerini yaşayan depremzedelerimiz bunun şahididir. Antalya, Muğla, Manavgat yangınlarını yaşayanlar bunun şahididir. 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesinden yararlanan vatandaşlarımız bunun şahididir. Verdiğimiz sözlerin tamamını tuttuğumuz gibi deprem bölgesini ayağa kaldırma sözümüzü de tutacağız.

Adıyaman hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamış bir şehrimizdir. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz atılımlarla birlikte Adıyaman’ın önünde de yepyeni bir imkân açılmıştır. Her alanda kurduğumuz güçlü altyapının meyvelerini toplamaya başlayan bir Adıyaman göreceğiz. Deprem yaralar açmış olabilir ama bu şehri ne 7,7 ne de başka bir deprem yıkmaya yeter. Adıyaman hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir.

Deprem yıkıntıları altında son nefesini veren milletvekilimiz Yakup kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine de Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu iktidar terör örgütlerini gömdü. Bundan sonra da gömmeye devam edecek. Ancak bakıyorsunuz Bay Kemal PKK terör örgütünün uzantılarıyla el ele kol kola dolaşıyor. Bunlara en güzel cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta vereceğiz.

Bu 11 vilayette atacağımız adımlarla gereken hesabı 14 Mayıs’ta vereceğiz." Kaynak: EnsonHaber

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ