Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne övgü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne övgü

Politika 14.10.2022 20:22:50 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne övgü
Tarih: 14.10.2022 20:22 Güncelleme: 14.10.2022 20:22
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, “İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini buraya davet etmenizde fayda var. Hizmet ağlamadan nasıl yapılır görsünler. Vatandaşa nasıl hizmet edilir görsünler. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti’nin 2023’e doğru şehir buluşmaları programına katılmak üzere Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya tarihi hakkında bilgiler aktardı. Malatya’yı insanlık medeniyetinin başladığı ve Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ettiklerini belirten Gürkan, “9 bin yıllık geçmişi içerisinde değişik medeniyetlere, uygarlıklara, kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehrin şehr’ül eminliğini yapıyoruz. İlk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının, ilk mühürleme, gümrükleme işlemleri Malatya’da olmuştur. Bu anlamda UNESCO tarafından da tescil edilerek kültür mirası listesine alındı. Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri derken de 1071’den önce Anadolu’nun fethi Malatya’da başlamıştır. Aynı zamanda Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbni Arabiler ilim irfan ile Anadolu’yu irşad etmişlerdir. Bizlerde bu şehrin şehr’ül emini olarak atalarımızın yazmış oldukları medeniyet, ilim irfan ve kahramanlık destanlarına bizler de hizmet destanları yazmakla mükellefiz. Kendimizi bu konuda mecbur hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Gürkan konuşmasının devamında Malatya’da devam eden hizmet ve yatırımlarla ilgili bilgiler aktardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarına değinen Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet belediyeciliğinde, katılımcı belediyecilikte, sosyal belediyecilikte, yeşili ve çevreyi koruyan belediyecilik ve kültürel belediyecilik alanlarında da hizmetlerimizi yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz hizmet ve yatırımlarda bizlere destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya’ya çok büyük hizmetler yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Malatya’daki çalışmaları takdir etti. AK Parti belediyeciliğinin çözüm üreten ve vatandaşın gönlüne giren bir hizmet anlayışı içinde çalıştığını ifade eden Oktay, “Gürkan Başkanımız yapılan hizmetleri sadece başlıklar halinde ifade etti. Basınımızın da yanında şunu da teklif edebiliriz. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini buraya davet etmenizde fayda var. Hizmet ağlamadan nasıl yapılır görsünler. Vatandaşa nasıl hizmet edilir görsünler. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a çeşitli hediyeler takdim etti.
Ziyarete Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti MKYK Üyeleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkan vekili Hakkı Pekel ile kalabalık bir heyet eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ