"(Cumhurbaşkanı seçilseydi) Kılıçdaroğlu, ABD dış politikasına gebe kalabilir ve Filistin’in karşısında konumlanabilirdi"

"(Cumhurbaşkanı seçilseydi) Kılıçdaroğlu, ABD dış politikasına gebe kalabilir ve Filistin’in karşısında konumlanabilirdi"

Politika 15.10.2023 09:19:21 0
Tarih: 15.10.2023 09:19 Güncelleme: 15.10.2023 09:19
Bitlis Eren Üniversitesinden (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık; ABD’nin, Kılıçdaroğlu’nun başkan olabileceği bir siyasal düzeni çok kolay yönetebileceğini iddia ederek, “Kılıçdaroğlu, ABD’den aldığı destek sebebiyle ABD dış politikasına gebe kalabilir ve Filistin’in karşısında konumlanabilirdi” dedi.
Filistin-İsrail savaşı ve Türkiye’nin arabuluculuk rolü hakkında açıklamalarda bulunan yapan Palabıyık, “İsrail hiçbir ayrım gözetmeden kadınları, çocukları, yaşlıları, bebekleri ve sivilleri katlediyor ve maalesef birçok ülke buna sessiz kalmış durumda, bunların arasında Müslüman ülkeler de var” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın Türkiye için bir beka sorunu olduğunu savunan Palabıyık, “ABD’de hamburger yemeğe giderken kimlerle görüştüğü hâlâ bilinmeyen Kılıçdaroğlu, özellikle ülkemizin güvenliğinin geleceği açısından ciddi bir sorun oluşturuyor. Çünkü FETÖ’den uzaklaştırılan bireylerin göreve geleceğine dair söz veren Kılıçdaroğlu, bu isimler arasından bürokrat olarak görev vereceği birilerini seçmiş olsaydı, şu an muhtemelen Türkiye, bilfiil İsrail’in yanında olacaktı” diye konuştu.

“ABD, Kılıçdaroğlu’na istediğini yaptırabilirdi”
Palabıyık, Kılıçdaroğlu’nun kolay yönetilecek bir lider olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:
“ABD, AK Parti ve Erdoğan isimlerine karşı ciddi alerji duyuyor. Bu sebepten Biden, ‘muhalefetle işbirliği yapmalıyız’ demişti. Bunları göz önüne alırsak ABD’nin, Kılıçdaroğlu’nun başkan olabileceği bir siyasal düzeni çok kolay yönetebileceğini iddia edebiliriz. Çünkü Kılıçdaroğlu, ABD’den aldığı destek sebebiyle ABD dış politikasına gebe kalabilir ve Filistin’in karşısında konumlanabilirdi.”
Kılıçdaroğlu’nun Filistin açıklamasına değinen Palabıyık, “Kılıçdaroğlu, sorulan soru sonrası ezberlenmiş cümlelerle cevap verdi ve ‘Filistin’e desteğiz’ dedi. Bu bildiğimiz ezberlenmiş bir cümledir. Dış politikaya dair tek bir rasyonel veya politik söz ifade edemedi. Tam tersine Cumhurbaşkanımız ise önemli çağrılar yaptı ve diplomasiyi harekete geçirdi. Sadece bu iki örnek dahi Kılıçdaroğlu başkan olsaydı, ciddi sorunların başlayacağı bir dış politikanın olacağına dair önemli işaretler sunuyor” dedi.
Arap ülkelerinin ABD’ye güvenmediğini ifade eden Sosyolog Palabıyık, “Arap ülkeleri ABD’ye güvenmiyor ve bu sebepten Kılıçdaroğlu yine muhtemeldir ki Arap ülkeleri ile ilişkileri asgari düzeye indirerek siyasi manevralar yapacaktı. Bu olay sonrası tüm Arap dünyası ile ilişkilerimiz ciddi bir hasar alabilirdi. Ayrıca Türkiye, Müslüman toplumların karşısında düşman dahi addedilebilirdi. Kılıçdaroğlu’nun ABD kökenli danışmanları asla ama asla Filistin lehine herhangi bir siyasi adımın atılmasına izin vermeyecekti. Çok şükür 14 ve 28 Mayıs seçimleri yerli ve milli duruş sergileyen halkımız ile tüm bu olumsuz ve olabilecek gelişmelere izin vermedi” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ