Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti: "Devlet bizim yanımızdaydı, biz devletin büyüklüğünün farkındayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti: "Devlet bizim yanımızdaydı, biz devletin büyüklüğünün farkındayız"

Sağlık 14.02.2023 16:49:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti:
Tarih: 14.02.2023 16:49 Güncelleme: 14.02.2023 17:11

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelerin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Emrah Kovalak, "Şu anki servisimiz stabil, yoğun bakımdaki hastalarımızın da genellikle genel durumları her geçen gün daha iyiye gitmekte" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği yaralılardan Hacı Bayram Köroğlu ise, "Devlet bizim yanımızdaydı. Allah razı olsun. Biz devletin büyüklüğünün farkındayız" dedi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkımlara neden olurken 30 binin üzerinde can kaybı yaşanmıştı. Binlerce vatandaş yaralanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da deprem bölgesinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirilen yaralıları dün ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Malatya Yeşilyurt’ta oturdukları 6 katlı apartmanın 5’inci katındaki evlerinde ilk depreme yakalanan ve enkaz altında kalan Hacı Bayram Köroğlu ve oğlu Ömer Efe Köroğlu’nu da ziyaret etmişti. Baba Köroğlu, o ziyaret ve yaşadıklarını korku dolu anları anlatırken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Emrah Kovalak da tedavi süreçlerine ilişkin bilgi verdi.

"Yoğun bakımdaki hastalarımızı genel durumları her geçen gün daha iyiye gitmekte"
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastaların durumuna ilişkin bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Emrah Kovalak, “Durumu ağır olan hastalarımız yoğun bakımlarda takibe aldık. Toplam itibari ile ortopedi takibine aldığımız hasta sayısı her an değişmekle beraber şu an itibariyle 125 tane. 32 tanesini ortopedi adına takipten çıkardık, yoğun bakım ki bunların üç erişkin, çocuk yoğun bakım ve servisimiz olmak üzere hali hazırda da 93 tane hastamızı takip etmekteyiz. Servisteki hastalarımızın genel durumları iyi, özellikle bu gelen hastalarımızda ezilmeye yaralanmalar vardı. Kırıkları olanlar vardı, kırıkların da genel sağlık durumları müsaade ettiği zaman ameliyatlara alıyoruz. Hala almaktayız, alacaklarımız da hala devam etmekte. Şu anki servisimiz stabil, yoğun bakımdaki hastalarımızın da genellikle genel durumları da her geçen gün daha iyiye gitmekte. Vatandaşlarımızın çoğunluğu ezilme yaralanması ile geliyorlar. Kırık olmasa bile genellikle ezilme yaralanması ile geliyorlar ki enkaz altında uzun süre kaldığı zaman bu ezilme yaralanmaları genellikle ekstremiteler de oluşuyorlar. Ekstremitelerde dolaşım takipleri, buna bağlı nörolojik ahrazlar meydana gelmekte ki buda hastalarımızın genel klinik ve metabolik durumlarını da etkiliyor. Dolayısıyla yoğun bakım şartlarında esas en büyük sorunumuz; ezilmeye bağlı crush sendromu dediğimiz sendrom. Yoğun bakımdaki doktorlarımız bunu takip sürecini değerlendiriyorlar” dedi.

Çocuğuyla enkaz altında kalan depremzede: "Devlet bizim yanımızdaydı"
Tek çocuğuyla ilk deprem sonrası enkaz altında kaldıklarını anlatan Hacı Bayram Köroğlu, “2020 Sivrice depremini de gördük, çok fark var. Direkt yıkıcı bir güçle geldi, ben ve oğlum evdeydik, yatıyorduk hanım nöbetteydi. İlk sesi duyar duymaz bazanın kenarında çök kapan yaptık, saniyeler sürdü ev yıkılmaya başladı. Yıkıntı sesleri halen kulağımda gözümüzü açtığımızda enkazın altındaydık. Oğlumun bacağı kırılmıştı, gardırobun kapısı düşmüş. Ben de belden aşağısı duvar ile gardırobun altındaydı. Ondan sonra 4 saat gibi enkazın altında kaldık. Ondan sonra akrabalar kurtardı. Hızlı bir şekilde çıkarıldık. Demek ki alacak nefesimiz yiyecek ekmeğimiz varmış. Allaha şükürler olsun. Beni ve oğlumu başka hastanelere götürdüler. Oğlumu ameliyata aldılar. Benim de beynimde küçük bir kana olduğunu tespit ettiler ve yoğun bakıma aldılar. Sonra ikinci bir depremle karşılaştık. İkinci deprem daha yıkıcıydı sanki. Sonra bizi askeri uçakla İstanbul’a sevk ettiler. Devlet bizim yanımızdaydı. Allah razı olsun. Dün Cumhurbaşkanımız da bizi ziyaret etti. Allah razı olsun onu da gördük. Yaralarımızı unuttuk tabi ki. Biz devletin büyüklüğünün farkındayız. Ellerinden geleni yapıyorlar zaten. Kendisi de ’Biz gerekeni yapacağız’ dedi. Zaten bizin ondan hiç şüphemiz yok. Önemli olan devletimizin bakiliği. Bunlar geçer. Çam Sakura Hastanesi’nde de Allah razı olsun bizi bir an olsun yalnız bırakmıyorlar. Buradaki evladımla birlikte enkazın altında kalmak daha yıpratıcı daha zor. İnsan kendi ağrısını sızını unutuyor. Elimden bir şey gelmiyor. Ben 38 yaşındayım. Ama 4 saatlik zaman 38 senelik bir ömür gibi geçti. Bizden sonra çıkarılanlar var. Allah yardımcıları olsun. Anlatılmaz yani. Evladımız yanımızda. Yıkılan evimiz olsun yapacak bir şey yok. 6 katta oturuyorduk. Depremin başlama anıyla birlikte ev de yıkıldı" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ