Cübbeli Ahmet ve Nurettin Yıldız Arasında Tarikat Tartışması Alevlendi

Cübbeli'den Menzil çıkışına ateşli yanıt: "Müfteri değil miyiz neyiz!

Genel 28.07.2024 10:58:00 0
Cübbeli Ahmet ve Nurettin Yıldız Arasında Tarikat Tartışması Alevlendi
Tarih: 28.07.2024 11:03

NURETTİN YILDIZ'DAN MENZİL'E AĞIR ELEŞTİRİLER

Nurettin Yıldız, Menzil tarikatına yönelik sert eleştirilerine sosyal medyada yer veren bir video ile gündeme geldi. Video hızla yayılarak dikkat çekti. Menzil cemaatine mensup kişilerin kullandığı lüks makam araçlarına değinen Yıldız, "Makam arabaları zenginlerin arabaları gibi olanlar gelecek; iman kabul edecek, tövbe dağıtacak... Papaz mısınız siz ya, ne günahı siliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

CÜBBELİ AHMET'TEN YANIT GECİKMEDİ

Cübbeli Ahmet Hoca, Nurettin Yıldız'ın çıkışına sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlayarak karşılık verdi. Mesajında Menzil tarikatına yönelik iftira atıldığını savunan Cübbeli Ahmet, "Nurettin Yıldız’ın, kıymetli büyüklerimiz olan menzil sâdâtına insanlara tevbe vererek yıllardır milyonlarca insanın hidayetine vesile oldukları için papaz iftirası yaptığı bu videoya bütün Müslümanlar tepki vermelidir. Allah bu gibi müfterîlerin şerrinden cümlemizi muhâfaza eylesin. Hâlâ bu adamı radyolarında konuşturan ve tasavvuf ehli geçinenler var. Halbuki Ali Haydar Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri’mizin âhiret kardeşi olan Sami Efendi Hazretleri’nin şeyhi Es’ad Erbîlî Hazretleri bakın tasavvufa intisap hakkında ne buyurmuştur:" diyerek Nurettin Yıldız'ı eleştirdi.

Ayrıca Cübbeli Ahmet, Menzil'e tepki gösteren ve tasavvufi çevrelerden olduğunu iddia eden kişilere, geçmişten bir tasavvuf büyüğünün sözlerini hatırlatarak cevap verdi.