Çomaklı; “Araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz”

Çomaklı; “Araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz”

Eğitim 12.12.2023 09:28:50 0
Çomaklı; “Araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz”
Tarih: 12.12.2023 09:28 Güncelleme: 12.12.2023 09:28
Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde birim yöneticileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen 2023 Yılı Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantıları Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında devam ediyor.
Rektör Çomaklı ile yönetim ekibi, Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen toplantıda sabah İletişim Fakültesi, öğleden sonra ise Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı ile Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenleriyle bir araya gelirken, gerçekleştirilen İzleme ve Değerlendirme Toplantılarında, fakülte dekanı ile yüksekokul müdürleri, birimlerinde yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.
Araştırma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüşüm çalışmaları, akademik performans sonuçlarının değerlendirilmesi ve TÜBİTAK yetkinlik analizi şeklinde 4 başlık halinde gerçekleşirken, sunumlarda gelişme ve tıkanmalar da izleniyor.
Dekan ve müdürlerle bir araya gelerek belirlenen yol haritasına yönelik gidişatın ne aşamada olduğunun gözlemleneceğini aktaran Rektör Çomaklı, veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönlerin tespit edileceğini, ayrıca fakülte ve meslek yüksekokullarında yapılan çalışmaların da geri dönüşlerinin alındığını belirtti.
Söz konusu toplantıların, Atatürk Üniversitesinin markalaşmasına önemli katkılarının olduğuna değinen Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projeler ve yapılan çalışmalarla her alanda bulunduğumuz sıralamalardan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin bilimsel ve sanatsal anlamda yaptığı çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ