Çölyak hastası depremzedelere glütensiz gıda

Çölyak hastası depremzedelere glütensiz gıda

Genel 21.02.2023 16:16:20 0
Çölyak hastası depremzedelere glütensiz gıda
Tarih: 21.02.2023 16:16 Güncelleme: 21.02.2023 16:16
Çorum Çölyak Derneği, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerdeki çölyak hastaları için glütensiz ürünler üreterek talep edilen yerlere gönderiyor.
Çölyak Derneği bünyesinde kurulan Glutensiz Mutfakta, çölyak hastası olan depremzedeler için çalışma yürütülüyor. Görevliler tarafından özenle hazırlanan hastaların yiyebileceği ürünler, paketlendikten sonra ilgili kurumlar aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılıyor. Depremin ilk bugüne Glutensiz Mutfak’ta üretilen 10 koli ürün de hastalara teslim edilmek üzere talep edilen illere gönderildi. Ayrıca, depremin ardından Çorum’a nakledilen çölyak hastalarının gıda ihtiyacı yine Çölyak Derneği tarafından karşılandı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferlerine Çorum Çölyak Derneği kendilerinin de dahil olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Çölyak hastalığının tek tedavisi glutensiz beslenmektir. Yaşanılan afetlerde glutensiz gıdalara ulaşmakta büyük zorluklar çekiliyor. Ülkemizde tüm Çölyak Dernekleri ve Çorum Çölyak Derneği olarak afet bölgelerine glutensiz ürün desteği sağladık” dedi.
Depem bölgelerine Glutensiz mutfakta ürettikleri simit, poğaça, kurabiye gibi ürünleri gönderdiklerini anlatan Demir, “Şimdide mutfağımızda erişte, mantı, atıştırmalık ürünlerin üretimini yaparak gönderime hazırlıyoruz. Afet bölgesindeki Çölyak Dernekleri yöneticilerinden edindiğimiz ihtiyaca ihtiyaca göre Tüürkiye Çölyak Dernekleri olarak hep birlikte destek oluyoruz” diye konuştu.
Ayrıca depremin etkilediği illerden Çorum’a gelen Çölyak hastaları içinde ürün desteği sağladıklarını açıklayan Demir, çalışmalara gönüllü olarak dernek üyelerinin yanı sıra Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya İren Akbıyık öncülüğünde hekimlerinde destek olduğunu kaydetti.
Demir, bugüne kadar dernek olarak bölgeye 10 koli gıda gönderdiklerini sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ