Çok Sesli Çocuk Korosu yılsonu konserini gerçekleştirdi

Çok Sesli Çocuk Korosu yılsonu konserini gerçekleştirdi

Kültür Sanat 14.06.2024 12:20:17 0
Çok Sesli Çocuk Korosu yılsonu konserini gerçekleştirdi
Tarih: 14.06.2024 12:20
Erzincan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu yılsonu konserini Dörtyol Meydanında gerçekleştirdi.
Yüzlerce izleyicinin katıldığı konserde birbirinden eğlenceli ama bir o kadar da çocukların kalbinden büyüklere anlamlı mesajlar gönderildi. Erzincan’ın 12 ayrı okulunda öğrenim gören 30 çocuğun oluşturduğu koronun şefliğini Sevilay Erkan yaptı.
2017 yılında kurulan Erzincan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu, 7 yıl içerisinde 200 kadar çocuğun korist olarak yer aldığı bir koro geçmişine sahiptir. Koro seçmeleri yılda 2 kere Müdürlük bünyesinde, uzman öğretmen komisyonu nezdinde yapılmaktadır. Çocuklar bu seçme sınavlarında ses, işitme ve yetenek testlerine tabi tutulmaktadır. Başarıyla sınavı kazanan çocuklar koro içerisinde yer almaya hak kazanmaktadır. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim sezonunda da Ekim ve Şubat aylarında yapılacak seçmelerle yeni korist çocuklar koro içerisinde yer alacaklardır. 7-14 yaş grubu çocuklardan oluşan koro, bugüne kadar 12 il konseri, 5 klip ve 3 festival konseri ile Erzincan’ın çocuk yüzü olmayı başarmıştır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu yeni planlamalar ve yeni programlar için çalışmalarına devam etmektedir.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem