Coğrafi işaretli Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, üniversitenin çiftlik alanında ekildi

Coğrafi işaretli Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, üniversitenin çiftlik alanında ekildi

Ekonomi 11.06.2024 10:57:16 0
Coğrafi işaretli Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, üniversitenin çiftlik alanında ekildi
Tarih: 11.06.2024 10:57
Bingöl’ün ata tohumu ve coğrafi işaretli Yedisu Horuz Kuru Fasulyesi, üniversitenin Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yaklaşık 5 dönümlük alana ekildi.
Arı ve ürünlerinin yanı sıra tarımın diğer alanlarında da çeşitli çalışmalar yürütmeye devam eden Bingöl Üniversitesi, ata tohumu ve coğrafi işaretli olan Yedisu Horuz Kuru Fasulyesi için de harekete geçti. Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurulan çiftlikte Yedisu Horuz Kuru Fasulyesi yaklaşık 5 dönümlük bir alana ekildi. Hem akademisyenler hem öğrenciler hem de çiftçiler için çeşitli çalışmaların yapılacağı merkezde, istenen verim alınırsa daha geniş kapsamlı üretim yapılabilecek.
Çiftlikte sadece ata tohumu olan fasulyenin değil domates, biber gibi ürünlerin de ekiminin yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, bölgeye örnek olacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Çapak, “Üniversitemiz bilindiği gibi tarım-havza bazlı bir üniversite. Arı ve arı ürünleri yoğunluklu çalışıyorduk ama çerçeveyi biraz genişlettik artık tarım-havzanın diğer alanlarını da çalışıyoruz. Bingöl’de Yedisu fasulyesi dediğimiz ata tohumu olan ve coğrafi işaret belgesi olan fasulyemiz var. Bu fasulyemizi üniversitemizin çiftlik alanında ekimini yapıyoruz. 5 dönümlük bir alanın ekimi yapılıyor. İnşallah buradan güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz. Doğal olarak bu, yörede bu işleri yapanlara da örnek olmuş olacak. Bu arazimizde sadece ata tohumu olan fasulye değil bunun dışında diğer ürünlerimizi de üretiyoruz. Domates, biber vs. bunların hepsi ata tohumundan üretiliyor ve fideler de talep eden vatandaşlara veriliyor. Bu çalışmaları yürütürken sadece üniversite olarak düşünmüyoruz aynı zamanda bölgeye, bölge insanına örnek oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah bu çalışmalarımız daha yoğun ve nitelikli bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem