Çocukları olmayan çift, koruyucu aile modeli ile evlat hasretini dindirdi

Çocukları olmayan çift, koruyucu aile modeli ile evlat hasretini dindirdi

Genel 29.06.2024 12:16:24 0
Çocukları olmayan çift, koruyucu aile modeli ile evlat hasretini dindirdi
Tarih: 29.06.2024 12:16 Güncelleme: 29.06.2024 12:16
Elazığ’da çocukları olmayan çift, evlat hasretini koruyucu aile modeli ile dindirdi. Evlerine huzur ve mutluluk geldiğini dile getiren Emra Şahin, ’’Kızım bana dünyada cenneti yaşattı’’ dedi.
Elazığ’da 10 yıldır evli olan Bülent ve Emra Şahin çifti, koruyucu aile olmak istedi. Bunun üzerine çift, Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurdu. Yapılan araştırmalar sonucunda başvuruları olumlu sonuçlanan çift, koruyucu aile oldu. Evlat hasretlerini koruyucu modeli ile dindiren ailenin tek hedefi çocuklarını geleceğe hazırlamak. Evlerine mutluluk ve huzur geldiğini dile getiren anne Emra Şahin, ’’Kızım bana bu dünyada cenneti yaşattı” dedi. Tüm geleceğini kızı için ayarladığını aktaran Şahin, herkese tavsiye ettiğini söyledi. Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı bağlı Koruyucu Aile Biriminde görevli personellerde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü çerçevesinde aileyi ziyaret etti. Anne ile sohbet eden görevliler çocukla oyunlar oynadı.

“Şu an çok mutluyuz”
10 yıldır evli olduğunu dile getiren Anne Emra Şahin, “Çocuğum olmuyordu ama bir evladımın olmasını çok istiyordum. Baktık olmuyor, en sonda evlat edinme birimine başvurduk ve onu bekledik. Sonra koruyucu aileye de başvurdum. Hangisi çıkarda yeter ki bir evladım olsun, istedim. 7 ay sonra çok şükür çıktı. Şu an çok mutluyuz. Herkese de tavsiye ediyorum. Çocukları olmayan akraba ve arkadaşlarıma her gördükçe tavsiye ediyorum. Onlara kızımı gösteriyorum. Çok güzel bir mutluluk. Çevreden çok tavsiye ettiler ben de başvurdum. İyi ki de başvurmuşum” diye konuştu.

“Kızım bana bu dünyada cenneti yaşattı”
Hayatlarında çok şeyin değiştiğini dile getiren Şahin, “Hayatımızda çok şey değişti. Eve mutluluk geldi, bir çocuk sesi geldi ve huzur geldi. Eşimle her şey daha güzel oldu diyebilirim. Bu mutluluğu anlatamıyorum. O kadar şey değişti ki, her sabah kızım için uyanıyorum. Bütün geleceğimi artık kızım için ayarlıyorum. Kızım bana bu dünyada cenneti yaşattı. Keşke daha önce başvursaydım. Eşim pek taraftar değildi. Almak için çok mücadele ettim. Ama eşim sonrasında o kadar pişman oldu ki keşke senin dediğin dönem alsaydık dedi. Ama hayırlısı böyleymiş. Yine de çok mutluyum. Kızım genelde babayı çok seviyor” şeklinde konuştu.

“Koruyucu aile hizmeti Elazığ’da 27 aile, 36 çocuğumuz olarak devam etmektedir”
Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Koruyucu Aile Biriminde görevli psikolog Fulya Tutak, ’’30 Haziran Koruyucu Günü kapsamında farkındalığın artması, koruyucu aile hizmetinden herkesin bilgisinin olması için buradayız. Hem ailemizi görmek hem de çocuğumuzla vakit geçirmek için bugün buradayız. Koruyucu aile hizmeti Elazığ’da 27 aile, 36 çocuğumuz olarak devam etmektedir. Bizim amacımız aile sayımızı arttırmak, daha çok çocuğun ailesi olmasına vesile olabilmektir” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ