Çıraklık eğitim personeli Job Shadowing eğitimi için İspanya’ya gitti

Çıraklık eğitim personeli Job Shadowing eğitimi için İspanya’ya gitti

Genel 25.01.2023 17:59:47 0
Çıraklık eğitim personeli Job Shadowing eğitimi için İspanya’ya gitti
Tarih: 25.01.2023 17:59 Güncelleme: 25.01.2023 17:59
Oltu çıraklık eğitim Merkezi öğretmenleri yarıyıl tatilinde iki haftalık işbaşı eğitimi için İspanya’nın Granada şehrine gitti.
Oltu Çıraklık eğitim merkezinin hazırlayıp sunduğu, Türkiye Ulusal Ajansının finanse ettiği 2021 ve 2022 Yıllarına ait Akredite projesi İşbaşı eğitimi için öğretmenler İspanya’nın Granada şehrine gitti. Motorlu Araçla Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında öğretmenler alanlarında mesleki gelişimleri için işbaşı eğitimine katılacaklar.
Oltu Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Önser Yeğin başkanlığında organize edilen işbaşı eğitimi yarıyıl tatilinde gerçekleşeceğinden zaman açısından da önemli bir kazanım olacak.
Oltu Çıraklık Eğitim Müdürü Önser Yeğin, “Merkezde beş Meslek dersleri öğretmeni var. Öğrenci sayımız 300’ün üzerinde ve her öğretmenimize 60’tan fazla öğrenci koordinatörlüğü düşmektedir. Bunun için bu yurt dışı işbaşı eğitimini yarıyıl tatilinde planlayarak öğrencilerimizin öğretmenlerinden mahrum kalmamasını sağlarken, öğretmenlerimizin de bu tatili alanlarında işbaşı eğitimiyle değerlendirmiş olduk. Eğitimin en önemli bir parçası olan işbaşı eğitimi, öğretmenlerimizin gelişen teknoloji, yenilikçi yaklaşımları yerinde görüp tecrübe paylaşımlarıyla alan eğitimlerine önemli bir katkı sağlayacaklardır.
Önümüzdeki günlerde değişik alalarda 6 çırak öğrencimizi 90 günlük staj için AB ülkelerine göndereceğiz. Yine 19 günlük kısa süreli staj hareketliliği için yaklaşık 12 öğrencimizi de AB ülkelerinde staj yapmak için göndermiş olacağız.
Bizim bu projemizden istifade etmek için merkezimizin kayıtlı öğrencisi ve Merkezimizde görevli öğretmeni olmak zorunluluğu vardır. Yabancı dili iyi olan ve meslek edinmek ve mesleğini AB Ülkelerinde sürdürmek isteyen öğrencilerimiz web sitemizden başvuru formunu doldurarak proje komisyonuna müracaat edebilirler” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ