Çınar: “Yeşilyurt’u daha güzel yarınlara taşıyacağız”

Çınar: “Yeşilyurt’u daha güzel yarınlara taşıyacağız”

Politika 10.12.2023 12:42:39 0
Çınar: “Yeşilyurt’u daha güzel yarınlara taşıyacağız”
Tarih: 10.12.2023 12:42 Güncelleme: 10.12.2023 12:42
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesindeki barınma sorununun giderilmesi adına başlatılan TOKİ Konutları, Köy Evleri, muhtelif bölgeleri kapsayan yeni planlamalar ve yerinde dönüşüm yatırımları hakkında bilgiler aktardı.
6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya’da deprem yaralarının sarılmasının yanı sıra depremzede ailelere teslim edilecek olan afet konutları, köy evleri ve kentsel dönüşüm projelerinin tüm süreçlerini yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un büyük yatırımlarla birlikte daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağını söyledi.
Malatya’nın simge alanlarından olan Buğday Pazarı etrafındaki alanda incelemelerde bulunup, devam eden yeni planlamalar hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılarımız ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yetkilileriyle Yeşilyurt İlçemizdeki yeni yatırımlar ve planlamalar üzerine verimli görüşmeler yaptık. 6 Şubat depremlerinden sonra ilçemizdeki barınma sorunun giderilmesi, vatandaşlarımızın taleplerinin çözüme kavuşturulması ve yeni planlamalar üzerine Sayın Bakanımıza ve beraberindeki heyete taleplerimizi sunduk. Bilindiği üzere 6 Şubat depremlerinden hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İkizce Mahallemizde yapımına başlanan ve bu ay içerisinde yapılacak kura çekimleriyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak olan TOKİ Konutlarının yanı sıra depremden etkilenen kırsal bölgelere yapılacak köy evleri de teker teker tamamlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edilmişti. Devletimizden Allah razı olsun, sözü verilen konutlar teker teker teslim ediliyor" şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında Yeşilyurt İlçesinin bazı bölgelerinde yeni planlamalar yapılacağını söyleyen Başkan Çınar, “İlçemizde yıkımın fazla olduğu bölgeleri yeni planlamalar ve uygulamalarla ayağa kaldırmak adına girişimlerimizi artırdık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin şehrimizi ziyareti sırasında yıkımların fazla olduğu Çavuşoğlu, Salköprü, Melekbaba, Kiltepe, Çarmuzu, Kaynarca, Yeşilkaynak, Zaviye, Teyfik Temelli, Bostanbaşı ve Yakınca gibi mahalleleri kapsayan toplu konutla ilgili taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımızda buralarla ilgili çalışmalar yapılmasına yönelik ilgili teknik ekiplere talimatlarını verdi. Yıkımın fazla olduğu bölgelerle ilgili detaylı çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde bir yandan rezerv yapı konutlarımız yapılırken diğer taraftan ilçemizin genelinde hayata geçecek dönüşüm yatırımları içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte az katlı evlerin yoğunlukta olduğu Çırmıhtı, Gündüzbey, Banazı ve Yakınca gibi bölgelerde bütüncül bir proje üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu tür bölgelerimizin tarihi dokusunun muhafaza edileceği, geleneksel hayatı ön plana çıkartacak, sağlam ve dayanıklı yeni yaşam alanları inşa etmek içinde çalışıyoruz. Buralarda birbiriyle entegreli, uyumlu, bölgenin kültürel dokusunun korunacağı yeni konutlar yapmak içinde gerekli adımlar atıldı, karar verildi ve bu noktada görüş birliğine varıldı. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm süreçleri yakından takip ediyoruz, girişimlerimiz artarak devam edecektir. Bu ve benzeri tüm çalışmalar ile hayata geçecek olan yeni, güçlü ve güzel yatırımlarla deprem yaralarını hep birlikte saracağız, şehrimizi daha güçlü ayağa kaldıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın büyük destekleriyle başlayan yeni planlamalarla birlikte konut üretimleri, yerinde dönüşüm, afet konutları ve köy evleri gibi birbirinden değerli yatırımlarla şehrimizin ve ilçemizin doğru ve planlı dönüşümünü hep birlikte sağlayacağız. Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde hayatlarını sürdürmeleri içinde çabamız, gayretimiz devam edecektir. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere şehrimizi ziyaret ederek süreci yakından takip eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen’e, TOKİ ve Emlak Konut Yapı İşlerine, teknik ekiplere ve çalışanlarına şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ