Cihat Yaycı'dan kritik uyarı: Mavi Vatanımızın yüzde 13'ünü kaybederiz!

Mavi Vatan haritasının babası Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın sefer hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek Mavi Vatan'ın da tehlike altında olduğunu belirtti.

Öteki Gündem 27.09.2022 08:46:00 0
Cihat Yaycı
Tarih: 27.09.2022 08:49 Güncelleme: 20.02.2023 14:00

Mavi Vatan haritasının babası Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın sefer hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek Mavi Vatan'ın da tehlike altında olduğunu belirtti. Yaycı, "Karasuları 6 milden 7 mile çıktığı zaman, bizim Adalar Denizi'ndeki Mavi Vatanımızın yüzde 13'ü Yunan'ın karasuları oluyor." dedi.

Mavi Vatan haritasının babası Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın sinsi planını bir bir deşifre etmeye devam ediyor.

Yunanistan'ın gayri askeri statüdeki adalara asker yığmasına tepkiler sürerken Cihat Yaycı da konuyla ilgili TV100'de Gün Ortası programında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'ye karşı tatbikat görüntüsü altında sefer hazırlığı yapıyor

Yunanistan'ın  Türkiye'ye karşı sefer hazırlığında olduğunu söyleyen Cihat Yaycı,"Eğer siz birliklerinizi ve malzemelerinizi savaş öncesi sefer bölgelerine sevk edecekseniz, bir çatışma beklentisi içerisindeyseniz, bunu tatbikat görüntüsü altında yaparsınız. Bu çok klasik." dedi.

"Mavi Vatanımızın yüzde 13'ünü kaybederiz!"

Yunanistan'ın deniz karasularını 6 milden 7 mile çıkardığı takdirde Mavi Vatan'ın yüzde 13'ünün kaybedileceğini duyuran Cihat Yaycı şu ifadelerde bulundu:

"Karasuları 6 milden 7 mile çıktığı zaman, bizim Adalar Denizi'ndeki Mavi Vatanımızın, yani balıkçılarımızın balık avlayabildiği, petrol ve doğalgaz çıkarabileceğimiz, uçak ve gemilerimizin rahatlıkla tatbikat yapabildikleri, yatlarımızın dolaşabildiği alanlarımızın yüzde 13'ü Yunan'ın karasuları oluyor. Yani biz Mavi Vatanımızın yüzde 13'ünü kaybediyoruz, sadece 1 mil artırmakla."


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem