Cihat Yaycı: İsrail, Tevrat'ta bahsedilen savaş taktiğini uyguluyor

Ensonhaber'e konuk olan Cihat Yaycı, İsrail ordusunun Gazze'deki savaş tatktiğini Tevrat'ta bahsedilen şekilde "düşmanın kendi dahil hayvanlarına kadar yok etme" şeklinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Öteki Gündem 16.10.2023 20:36:00 0
Cihat Yaycı: İsrail, Tevrat
Tarih: 16.10.2023 20:39 Güncelleme: 16.10.2023 20:39

Ensonhaber'e konuk olan Cihat Yaycı, İsrail ordusunun Gazze'deki savaş tatktiğini Tevrat'ta bahsedilen şekilde "düşmanın kendi dahil hayvanlarına kadar yok etme" şeklinde gerçekleştirdiğini, sivillerin acımasızca öldürüldüğünü belirtti.

Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'den füze saldırılarıyla başlattığı Aksa Tufanı harekatının ardından geçen 9 günde İsrail ordusunun karşı saldırısı çok daha ağır oldu.

Gazze'de sivil kayıplar 3 bine yaklaşırken, dünyanın yüzölçümüne en çok nüfusun düştüğü kent, su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçlardan yoksun halde her yerden kuşatılmış durumda.


Kara harekatı için İsrail ordusunun yüzbinlerce asker ve mühimmat yığdığı, bir anlamda geri sayımın yaşandığı anlarda Türkiye'nin diplomatik çabaları her şeye rağmen devam ediyor.

Bu gelişmeleri Ensonhaber YouTube kanalında İlker Koç'a değerlendiren Doç. Dr. Müstfai Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail'in Gazze'den sonra da durmayacağını ve acımasızca katliamlarını sürdüreceğini ima ederek şunları söyledi:

"İsrail ordusu, Tevrat'taki gibi katliam yapıyor"

İsrail ordusu, Tevrat'ta belirtilen savaş tarzını uyguluyor. Tevrat'ta düşmanın tüm malı, mülkü, hatta koyunları ve tavuklarıyla birlikte yok edilmesi geçer. İsrail Savunma Bakanı 'Karşınızda insan yok, hiçbir kural yok, mahkeme de yok, istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz' dedi. Yani bu şu demek: İsrail ordusuna emir verenler, kendilerine Tavratik bir görev biçmişler. Bundan sonra da Suriye ve Lübnan'dan toprak kopartacaklar. Ardından Mısır ve Suudi Arabistan da tehlikede. Türkiye de bu tehlikeye dahil.

Eğer Suriye'nin güneyinde, İsrail'in kuzeyinde İran destekli misillerin elindeki bölge, İsrail'e saldırı yapıldığı gerekçesiyle ele geçirilirse, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği topraklarla birleşir, komşu olur. İsrail de Türkiye'ye komşu olur. İsrail burnumuzun dibine gelir. Çünkü PKK'yı da ABD destekliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem