CIA Açığa Çıkardı: İsrail 15 Yıldır Gizli Patlayıcı Planı Peşinde!

CIA: 'İsrail 15 Yıldır Saldırıyı Planlıyordu'

Dünya 21.09.2024 21:16:00 0
CIA Açığa Çıkardı: İsrail 15 Yıldır Gizli Patlayıcı Planı Peşinde!
Tarih: 21.09.2024 21:22

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) yetkilileri, İsrail istihbaratının, Hizbullah'a yönelik çağrı cihazı patlatma saldırısını 15 yıl boyunca planladığını açıkladı. Operasyonun ayrıntıları ve İsrail'in Lübnan'a çağrı cihazları sokma süreci de bu değerlendirme içinde yer aldı.

İSRAİL'İN GAZZE'DE SIVİL KATLİAMI

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği ve 40 binin üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği saldırılardan sonra bölgede dökülen kanın yetmediği anlaşılıyor. İsrail, bu defa Lübnan sınırındaki Hizbullah hedeflerine odaklandı. Örgüte ait olduğu belirtilen çağrı cihazları ve telsizler iki gün içinde eş zamanlı olarak patlatılarak darbe vuruldu.

KÜRESEL TEPKİLER VE SORUŞTURMA

Bu terör saldırısı, dünya çapında infial uyandırdı ve geniş yankı buldu. Herkesi şoke eden saldırının metodolojisi ve planlaması, uluslararası kanaatleri meşgul ediyor.

CIA yetkilileri, kimliklerini saklı tutarak Amerikan ABC News'e verdiği demeçte, İsrail'in Lübnan'a sızan çağrı cihazlarını paravan şirketler kullanarak gerçekleştirdiği belirtildi. Bu durumun yüksek risk taşıdığı ve pek çok şirket çalışanının planın farkında olmadan buna alet olmuş olabileceği vurgulandı.

LÜBNAN'DA PATLAMALARIN BİLANÇOSU

Lübnan'daki patlamalarda en az 37 kişi hayatını kaybederken, 2,931'den fazla kişi yaralanmış durumda. Lübnanlı yetkililer yaşanan bu olaylar için İsrail'i suçluyor, İsrail ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. İsrail ve Lübnan arasındaki sınır bölgesinde 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışmalar aralıklı olarak devam ediyor.