CHP’ye tepki gösteren Mevlüde Teyze: "Herkes alıyor, yiyor hiç aç kalan yok dedim"

CHP’ye tepki gösteren Mevlüde Teyze: "Herkes alıyor, yiyor hiç aç kalan yok dedim"

Politika 22.07.2022 10:48:46 0
CHP’ye tepki gösteren Mevlüde Teyze:
Tarih: 22.07.2022 10:48 Güncelleme: 22.07.2022 10:48
Önceki gün Elazığ’da CHP heyetine tepki göstererek gündeme gelen 74 yaşındaki Mevlüde Benderlioğlu, "CHP’li heyet ’pahalılık var’ dedi. Elimdekileri gösterdim, herkes alıyor yiyor hiç aç kalan yok dedim. Reis geldi biz bolluğa çıktık" dedi.
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve beraberindeki heyet, Kapalı Çarşı ziyareti esnasında emekli bir teyze ile karşılaştı. Heyet ile yaşlı teyze arasında ekonomi konusu açılınca Mevlüde Teyze heyete tepki gösterdi. 45 gündür hasta eşine refakatçı olan 2 çocuk annesi Mevlüde Benderlioğlu (74) CHP heyeti ile aralarında geçen konuşmanın ardından, eşinin tedavi olduğu ve ’5 yıldızlı otel konforunda’ diye tabir ettiği Fethi Sekin Şehir Hastanesinde İHA’ya açıklamalarda bulundu.
Eşine erik almak için kapalı çarşıya gittiğini belirten Mevlüde Benderlioğlu, ’’Buradan giderken içime doğmuştu. Kızıma da dedim. Keşke onlara rastlasam bir iki bir şey şöyleyim dedim. Oradan birine sordum bunlar kim diye o da dedi CHP. Ben dedim niye gelmişler. İçlerine girdim niye geldiniz ortalığı karıştırıyorsunuz dedim. Hepsi durdu baktı. Onlar da dedi pahalılık var. Elimdekileri gösterdim, herkes alıyor yiyor hiç aç kalan yok dedim. Reis geldi biz bolluğa çıktık. Vallahi billahi başa geldi geleli benim param hiç bitmedi. Önceden mal ucuzdu para yoktu” diye konuştu.

"Onların kökü gelse yine yapamaz"
Eşinin emekli olduğunda 700 lira aldığını aktaran Benderlioğlu, “Şimdi 5 bin 500 lira alıyor. Ama bunlar nankörler. Valla Kılıçdaroğlu hakkında hiç iyi bir şey düşünmüyorum. Eşim 15 yıldır Palu ilçesine gitti geldi. O zaman onlar baştaydı. Eşim bir bakkalı tanıyordu diye sana yağını cebine koyup getiriyordu. Getirene kadar cebi de yağ oluyordu. Bakkal saklayarak veriyordu. Tüp kuyruktu. Fikri bozuk olanlar bunları bilmiyor ama fikri düzgün olanlar biliyor. CHP ülkeyi yönetebilseydi zamanında yönetirdi. Biz emekli olduk. O zaman Ecevit baştaydı. Her gün diyordu bu ay işçilerin maaşı yok. Acımızdan öldük derdik. Şimdi öyle bir derdimiz yok. Onların kökü gelse yine yapamaz. Ankara’ya, İstanbul’a gitti batırdılar. Ne yapmışlar. Her yeri batırdılar. Bunlar Türkiye’ye gelse Türkiye’yi de batırır” şeklinde konuştu.

"Kim ne diyorsa ortalığı karıştırmak için söylüyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı olduğunu ifade eden Benderlioğlu, “Allah’ım ona sağlıklı uzun ömür versin. Tırnağını taşa değdirmesin. İnşallah bu dönem de gelir. Bizim başımızdan eksik olmasın. O zaman Türkiye Türkiye olur. Yoksa bunlar gelse yaptığını da yıkacak. Gelip köprüyü yıkıyorlar, havaalanını yıkıyorlar, orayı burayı yıkıyorlar. Siz şimdiye kadar ne yaptınız ki bundan sonra ne yapacaksınız. Hiçbir şey yapamazlar. 45 gündür hastanedeyiz. Hastane 5 yıldızlı otel gibi. Yemeklerimiz, temizliğimiz çok iyi. Her gün çarşaf değiştirilir. Biz SSK’ya gittiğimiz zaman çarşaf mı vardı. Yaşlılar altına kaçırır, altında kuruyordu. Şimdi gece, gündüz değişiyor. Yıkanıp ütülenip gelir. Bir doktor var, her gün geliyor. Kim ne diyorsa ortalığı karıştırmak için söylüyor. Dün onlara da söyledim. Neden ortalığı karıştırıyorsunuz dedim. Dışarıya uymayın dedim. FETÖ’nün de PKK’nın da Allah belasını versin’’ ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ