CHP'li Zeynel Emre'den kurultay çıkışı: Kemal Kılıçdaroğlu büyük farkla kazanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi çok büyük bir farkla kazanacağını söyledi. Emre, "Arada uçurum var" dedi.

Politika 22.09.2023 16:07:00 0
CHP
Tarih: 22.09.2023 16:09 Güncelleme: 22.09.2023 16:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, il ve ilçe kongrelerinde genel merkez destekçilerinin değişimcilerle farkı açtığını, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi çok büyük bir farkla kazanacağını söyledi. Emre, "Arada uçurum var" dedi. 

CHP'de kurultay için geri sayım devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve değişimcilerin adayı CHP Grup Başkanı Özgür Özel arasında geçmesi beklenen yarış her geçen gün kızışıyor.

Bu süreçte il ve ilçe kongreleri yapılıyor.

Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, kurultay gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından biri olan Emre, Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapıldığını söyledi.

CHP’nin bütünlüğünün korunamamasının mevcut rejimi kalıcılaştıracağını savunan Emre, il kongrelerinde Genel Merkez ve Kılıçdaroğlu’nun önde olduğunu ve büyük kurultayda Kılıçdaroğlu’nun açık ara kazanacağının altını çizdi.

"Arada uçurum var"

Emre şöyle konuştu:

"Kongrelere ilişkin de benim gördüğüm şu; arada bir uçurum var. Fark çok büyük. Şu ana kadar olan illere bakın, il başkanlarını arayın. Çok büyük bir kısmı genel başkana haksızlık yapıldığını, bu yerel seçime onun liderliğinde gidilmesi gerektiğini söyler.

Partinin böyle bir kavgalı görüntü, parçalanma görüntüsü vermemesi gerektiğini o nedenle genel başkana oy vereceklerini söylüyorlar.

"Kılıçdaroğlu açık ara kazanır"

Mesela İzmir il başkanı. Daha yeni seçildi, en büyük üçüncü il. Bursa en büyük dördüncü il. Bu hafta sonu Ankara seçilecek. Kim seçilir bilmiyorum ama seçilir seçilmez arayıp sorun.

Ya da Şanlıurfa; büyükşehirdir, çok delegesi vardır. Konya arayıp sorun. Seçilenlerden delege sayısı çok olan yerleri söylüyorum. Tabloyu görüyorsunuz. Bu böyle örtülecek, saklanacak bir iş değil ki. Kurultayda Kılıçdaroğlu açık ara kazanır."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ