CHP'li Belediye Başkanı Miting Tartışmasına Açıklık Getirdi

CHP'li Başkan Köksal'dan DEM'e Sert Tepki: "O Mitingde Ben Yokum" Pervin Buldan Cevap Verdi: "Biz Sana Ölüyoruz"

Politika 5.11.2024 18:39:00 0
CHP
Tarih: 05.11.2024 18:48 Güncelleme: 05.11.2024 18:39

Esenyurt'taki mitinge katılmayışı tartışma yaratan CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Nerede ne zaman olacağımı başkaları değil ben bilirim" dedi. 

KAYYUM ATAMALARI SİYASETİN İLK SIRASINDA 

Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti'de yaşanan kayyum atamalarının ardından gerçekleşen mitinglere Türkiye'nin dikkati çekilmiş durumda. Bu mitinglerden bir tanesi de Burcu Köksal'ın katılmaması sebebiyle tartışma yaratmıştı. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanma olayı sonrasında bu bölgede düzenlenen mitinge katılmama kararını açıklayan Köksal, aldığı kararın sonuna kadar arkasında durduğunu ifade etti. 

“ÖZGÜRLÜĞÜME KİMSE KARIŞAMAZ”

"Ben, ne zaman nerede olacağımı başkalarından duymam, kendi kararlarımı kendim alırım" diyen Köksal, verdiği kararların sorumluluğunu taşıyan ve sorgulayarak hareket eden bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Katılmadığı mitingle ilgili "Atatürk'le, Cumhuriyet'le, bayrakla, vatanla sorunu olan insanların bulunduğu bir mitinge katılmam söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı. 

BULDAN'DAN CEVAP: “BİZ SANA ÖLÜYORUZ”

Köksal'ın bu açıklamalarından sonra DEM Parti'nin önde gelen isimlerinden Pervin Buldan bir yanıt verdi. Burcu Köksal'ın yaptığı paylaşımı alıntılayarak "Biz sana ölüyoruz..." dedi. Köksal'ın bu sözlerle ilgili olarak önceden yaptığı ve kararlı olduğunu vurguladığı açıklamalarını anımsatıldı. 

KÖKSAL: “DEM'E KARŞI TAVRIM NET”

Köksal, Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde bugünkü konumuna geldiğini ve bu değerlerle sorun yaşayanlarla bir araya gelmeyeceğinin altını çizdi. "Ben Cumhuriyet sayesinde bu makamlara gelmiş, Atatürk’ün tanıdığı haklar sayesinde okuyup, mesleğini icra etmiş, siyaset yapmış seçilmiş bir vatandaşım. Dolayısıyla Atatürk’le, Cumhuriyet’le, bayrakla, vatanla sorunu olanlarla işim olmaz. İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmayanlar, Milli Takım zaferinde sevinmeyenlerle bir arada olmam.

(Esenyurt'taki mitingi) Ben DEM Partililerin olduğu, DEM Parti'nin eş başkanının konuştuğu bir mitingde ya da bir otobüsün üstünde de olmam. Bunu herkes biliyor. Benim DEM'e karşı tavrım net." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ