İstanbul ve Ankara'daki protestolar devam ederken, İBB Başkanı İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrası sokaklara dökülen CHP'lilere polis müdahalesi yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da ODTÜ'deki eylemlerde biber gazı yediğini duyurdu.
İBB Sorularının Gölgesinde Sokağa Çıkma Çağrısı ve Protestolar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturmaları, siyasi arenada gerginliği artırırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sokağa çıkma çağrısı ülke genelinde protesto gösterilerine yol açtı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir gibi birçok ilde CHP'li gruplar sokaklara dökülerek polisle karşı karşıya geldi.
ODTÜ Kampüsü Protestoların Merkezi Haline Geldi
Ankara'daki eylemlerin odağı ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü oldu. Öğrencilerin başlattığı protestolara, CHP'li milletvekilleri de destek verdi. Bu isimlerden biri olan Ali Mahir Başarır, ODTÜ'de toplanan göstericilerle birlikteydi.
Polis Müdahalesi ve Başarır'ın Açıklamaları
ODTÜ kampüsünde eylemcilerin polis barikatını yıkmaya çalıştığı sırada polisin biber gazı ve suyla müdahalede bulunduğu belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da bu müdahale sırasında biber gazına maruz kaldı.
Olayın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başarır, "Bak polis kardeşim; ODTÜ’ye, Türkiye’nin dört bir yanından eğitim için gelen ve haksızlığa karşı demokratik tepkilerini gösteren genç kardeşlerim için geldim. Sen gözlerimin içine baktın ve yüzüme gaz sıktın. Ben kör olabilirdim… Ama sen ne olursan ol, kör olma!" ifadelerini kullandı.
Gelişmelerin devamında protestoların nasıl şekilleneceği ve soruşturmalarla ilgili yeni gelişmeler merakla takip ediliyor.