CHP'den Ağrı Dağında Miting: Özgür Özel Ekrem İmamoğlu'nu Savunacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ülke çapında başlatılacak miting takvimini açıkladı.

Politika 13.04.2025 15:53:00 0
CHP
Tarih: 13.04.2025 15:55 Güncelleme: 13.04.2025 15:56

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ülke çapında başlatılacak miting takvimini açıkladı. İlk durak Samsun olurken, hedefleri arasında Ağrı Dağı da bulunuyor.

SAMUN'DAN BAŞLAYAN DEMOKRASİ ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunu protesto etmek ve özgürlük talebini yükseltmek için ülke genelinde mitingler düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk ve Emin Özgönül'e yaptığı açıklamada, bu kapsamdaki ilk mitingin bugün Samsun’da gerçekleşeceğini duyurdu.

Özel, "Atatürk de Samsun’dan başladı, ilk Cumhurbaşkanı oradan başladı. Son Cumhurbaşkanımız da oradan başlayacak" ifadeleriyle Samsun'un önemine vurgu yaptı ve İmamoğlu için demokrasi, özgürlük ve adalet talebiyle Ağrı Dağı'nda da miting yapacaklarını belirtti.

50 MİTİNGDEN OLUŞAN GENİŞ KAPSAMLI STRATEJİ

Özel, planlanan 50 mitingin ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Esenyurt olayından bu yana olağanüstü süreç defteri tutuyorum, her şeyi not alıyorum. Bu yapılanı savaş ilanı kabul ediyorum" şeklinde konuştu. CHP'nin bu duruma karşı mücadeleci bir tavır sergileyeceğini ve psikolojik üstünlüğün kendilerinde olduğunu vurguladı.

HER ÇARŞAMBA İSTANBUL'DA, YOZGAT'TA TRAKTÖRLERLE MİTİNGLER

Miting takvimine ilişkin detayları paylaşan Özel, her çarşamba saat 20:30’da İstanbul'un bir ilçesinde miting düzenleneceğini ve Şişli'nin ardından Beylikdüzü'nün de büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca Yozgat'ta da ceza kestikleri traktörlerin mitinge katılacağını ifade etti.

Özetle, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu için başlatılan mitinglerle hem özgürlük talebini yükseltmeyi hem de siyasi bir mesaj vermeyi amaçlıyor. Samsun'dan başlayacak ve Ağrı Dağı'nda sonlanacak bu miting maratonu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü bir şekilde sahaya indiğinin sinyallerini veriyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ