CHP'de Yeni Dönem Başladı: Kılıçdaroğlu'na Yakın İsimler Yönetimde Yer Bulamadı

CHP, 21. Olağanüstü Kurultayını Tamamladı; Özgür Özel Genel Başkanlığa Yeniden Seçildi

Politika 7.04.2025 20:05:00 0
CHP
Tarih: 07.04.2025 20:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), uzun ve dikkat çekici kurultay sürecini tamamlandı. Yeniden genel başkan seçilen Özgür Özel liderliğinde parti yönetimi belirlendi. Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Kültür Sanat Platformu üyelikleri için yapılan seçimlerde, sürpriz sonuçlar dikkat çekti.

ÖZEL'İN LİSTESİ FİRESİZ GEÇTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in delegeye sunduğu anahtar liste, büyük bir başarıyla kabul edildi. Seçim sonuçlarına göre, Özel’in listesi firesiz geçerek, CHP yönetiminde yeni bir sayfa açıldı. İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın "Denge ve Dayanışma" ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un “Ortak Akıl Ortak Vicdan” listeleri ise delege nezdinde karşılık bulamadı.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİMLER DIŞARI KALDI

Yaklaşık 18 saat süren ve bin 323 kayıtlı delegenin katıldığı kurultayda, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin çoğu yeni yönetimde yer alamadı. Faik Öztrak, Deniz Demir, Gaye Usluer, Ali Öztunç, Oğuz Kaan Salıcı, Müslim Sarı, Orhan Sarıbal ve Tunç Soyer gibi partinin önde gelen isimleri, bu karardan etkilendi.

CHP'DE DİNAMİK DEĞİŞİM: YÖNETİMİN YENİDEN ŞEKİLLENDİRİLMASI

Uzun yıllardır CHP bünyesinde aktif rol oynayan ve önemli görevler üstlenen birçok isim, yeni yönetimde yer bulamadı. Bu durum, partide dinamik bir değişim rüzgarının estiğini gösteriyor. Özellikle uzun süre CHP'nin sözcülüğünü yapan Faik Öztrak’ın bu karardan etkilenmesi, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı.

ÖZTRAK AİLESİNİN KOLTUK SEVDASI: BABADAN OĞULA MİRAS

Faik Öztrak'ın yönetim dışı kalmasıyla birlikte, ailesinin geçmişten bugüne uzanan siyasi mirası da gündeme geldi. İşte Öztrak ailesinin babadan oğula koltuk mirası:

Faik Öztrak: Eski CHP sözcüsü ve 2007’den bu yana milletvekili (23., 24., 25., 26. ve 27. dönem). Ayrıca, 2001-2003 yılları arasında Kemal Derviş'in Hazine Müsteşarı olarak görev yapmış, IMF’nin Türkiye’den para tahsilatını sağlamıştır.
Babasının Adı: Orhan Öztrak: İsmet İnönü döneminde İçişleri Bakanlığı ve Bülent Ecevit hükümetlerinde Gümrük ve Tekel Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına "evet" oyu vermesiyle de bilinmektedir.
Dedesi: Mustafa Faik Öztrak: Eski İçişleri Bakanı ve CHP milletvekili (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve 8. dönem).
Amcası: Adnan Öztrak: TRT'nin ilk Genel Müdürü.
Amcası: İlhan Öztrak: Fahri Korutürk dönemi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Devlet Bakanı.

CHP’deki bu önemli kurultay sonuçları, partinin geleceği için yeni bir dönem başlatırken, siyasi arenada da merakla takip ediliyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem