CHP'de Tarih Belli Oldu: Özgür Özel'in Çağrısıyla 6-9 Eylül'de Olağanüstü Kurultay!

CHP'de olağanüstü kurultay hareketliliği.

Politika 4.08.2024 21:46:00 0
CHP
Tarih: 04.08.2024 21:50

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ZAMANI BELİRLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), yapılan toplantılar ve alınan kararlar neticesinde olağanüstü kurultay tarihi kamuoyuna duyuruldu. Partinin önemli isimlerinden Özgür Özel'in il başkanları ile yaptığı toplantı sonucunda, kurultayın 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği belirlendi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAYRAK DEĞİŞİMİ

CHP'de genel seçimlerin ardından yaşanan hezimet ile başlayan değişim sürecinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine sağ kolu Özgür Özel'in geçtiği bir dönemin ardından bu karar alındı. Genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'nun Özel'e kaybettiği değişim süreci, parti içerisinde yeni bir yapılanmayı beraberinde getirdi.

SEÇMEN KATILIMINDA DÜŞÜŞ, YERELDE BAŞARI

Düşük seçmen katılımıyla gerçekleşen yerel seçimlerde belli il ve ilçelerde parti, seçim başarısını korumayı başardı. Ancak genel tablo içerisinde parti, değişimin gerekliliğini gösteren bir olağanüstü kurultaya gitme kararını almıştır.

GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY KARARI

Özgür Özel'in CHP il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, kurultayın 6 ile 9 Eylül tarihlerinde yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını tarafından açıklanmıştır. Kurultayda, partinin gelecek vizyonu ve siyasi yönelimi açısından önemli kararların alınması beklenmektedir.