CHP'de milletvekillerine medya ambargosu: Partiyi eleştirmeyin

Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisinde kendisine yönelik yapılan istifa çağrılarını bastırma amacıyla 'Medya İletişim Yönergesi ve Medya Tutum Belgesi'ni hazırlattı.

Politika 12.07.2023 18:07:00 0
CHP
Tarih: 12.07.2023 18:10 Güncelleme: 12.07.2023 18:07

Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisinde kendisine yönelik yapılan istifa çağrılarını bastırma amacıyla 'Medya İletişim Yönergesi ve Medya Tutum Belgesi'ni hazırlattı. Buna göre CHP'li vekillerden parti içi sorunları medya ve kamuoyunda konuşmamaları istendi. 

Seçim mağlubiyeti sonrası iç hesaplaşma yaşayan CHP'de, 'değişim' çağrıları dillendirilmeye başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi ise başını Ekrem İmamoğlu'nun çektiği yenilikçilere karşı direnmeye başladı.

Her fırsatta yapılan istifa ve değişim çağrılarına kulak tıkayan Kılıçdaroğlu yönetimi, parti içinde yenilik isteyen ne kadar ses varsa kısmakta kararlı.

Öyle ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası istendikçe CHP içerisinde hemen hemen her gün yeni uygulamalar ortaya konuyor.

Vekillere 'medya' yasağı

Bunun son örneği ise değişim açıklamaları yapan partililere yönelik bir uygulama oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla hazırlanan "Cumhuriyet Halk Partisi Medya İletişim Yönergesi ve Medya Tutum Belgesi" yayınlandı.

Yayınlanan belgede 'Partililerden parti içi sorunları medya ve kamuoyunda konuşmamaları’ istendi.

'Parti içi sorunların çözüm noktası medya değil'

Ayrıca bildiride, "Parti’nin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalıdır. ‘Parti içi sorunların çözüm noktası medya ve kamuoyu değil parti içi organlardır’ ilkesi benimsenmelidir.” denildi.

Aldığı kararla parti içinde kendisine muhalif isimleri medyaya karşı susturmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun onayladığı bildiride, CHP'li vekillerin televizyona çıkmadan önce Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı'na bilgi vermeleri istendi.

'Programlardan davet alınca partiye bildirilmeli'

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre konuyla ilgili bildiride, "Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri katılacakları televizyon programları ile ilgili davet alınca kabul etmek konusunda yanıt vermeden önce CHP TBMM Grup Başkanı'ndan, PM üyeleri ve diğer CHP yetkililerinin ise Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı'na bilgi vermeleri gerekmektedir. "Partimiz CHP'nin iç sorunları yetkili kurullarında tartışılır. Parti içi sorunlarımız medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamaz." ifadelerine de yer verildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ